Tanasijević: Filipović je tvorac sjajne Crne Gore

On je u dresu “hrabrih sokola” odigrao 13 utakmica, dok je u mlađim selekcijama Jugoslavije nastupio 20 puta.
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2012. 10:04h

Iako je uspješno izliječio povredu leđa, pouzdani defanzivac Jovan Tanasijević završio je karijeru u 34. godini. Nakon pet utakmica u dresu Inđije, Tanasijević je doživio povredu leđa, a poslije oporavka odlučio je da je bilo dosta.

"Iako sam igrao u brojnim klubovima, ipak sam ostao igrač Vojvodine i moskovskog Dinama u kojima sam proveo 11 godina. Igrao sam u burnom vremenu, sa brojnim promjenama, takoreći fudbalskoj tranziciji u tim klubovima, i ostaje žal što nikada nijesam podigao pehar u šampionatu ili kup takmičenjima. Najveći uspjeh bilo mi je treće mjesto sa Dinamom", kazao je Tanasijević.

On je u dresu “hrabrih sokola” odigrao 13 utakmica, dok je u mlađim selekcijama Jugoslavije nastupio 20 puta.

"Iako sam rođen u Prištini i najveći dio karijere proveo u Vojvodini, prihvatio sam poziv prvog selektora Zorana Filipovića da zaigram za Crnu Goru. I to iz dva razloga. Prvi je što mi je majka porijeklom iz Crne Gore, a drugi što poziv iz Srbije nisam mogao očekivati. Bilo je to sjajno vrijeme, a velike zasluge što crnogorska selekcija sije strah svuda ima upravo Filipović. On je uspostavio ovu selekciju. Igrao sam za Dinamo kada me je Filipović pozvao, tačnije pozvani smo Radoslav Batak i ja, jer smo u Dinamu bili odbrambeni tandem", istakao je Tanasijević.

Poznat kao beskompromisan borac u duelima sa protivničkom napadačima, Tanasijević je imao posebno mjesto u srcu navijača moskovskog kluba.

"I sada imam odličan tretman u Dinamu za koji radim kao skaut za područje Srbije. Imam licencu i radim samostalno kao menadžer. Trenutno zastupam četiri fudbalera, ali za budućnost ne brinem, pošto na našem podneblju talenti niču kao pečurke poslije kiše", rekao je, između ostalog, Tanasijević, u opširnom intervju ruskom FNK.

Bonus video: