Brnović: Sad do marta možemo da odmorimo

"Ispunili smo cilj, prvi smo u grupi, zaokružili smo godinu pobjedom i sada do marta možemo malo i da odmorimo. Do tada će sve biti dobro, onda ćemo vidjeti", rekao je Brnović...
84 pregleda 5 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Boris Pejović
Branko Brnović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.11.2012. 20:36h

Crna Gora je opet prva na kraju godine u kvalifikacijama, opet narednu čeka puna optimizma. Sa deset bodova iz prva četiri kola je zadovoljan i selektor Branko Brnović.

"Ispunili smo cilj, prvi smo u grupi, zaokružili smo godinu pobjedom i sada do marta možemo malo i da odmorimo. Do tada će sve biti dobro, onda ćemo vidjeti. Prvi naredni meč igramo sa Moldavijom, o preostalim rivalima ne razmišljamo, biće prostora i za njih. Treba nam sada predaha, iako me pomoćnik Dragoje Leković svakodnevno pomalo i muči s Moldavcima. On ih prati odavno", rekao je kroz šalu Brnović.

Htio ili ne, selektor je morao da pomene Moldaviju.

"I ranije sam rekao da će ta ekipa da zakine neku reprezentaciju za bodove. Uradila je to protiv Ukrajine, a mi treba da se pobrinemo da to ne uradi i nama".

O duelu sa San Marinom se na pres konferenciji nije puno pričalo.

"Utakmicu možemo da podijelimo na dva poluvremena - u prvom smo bili odlični, tražili smo brzi gol kako bi otvorili meč. Postigli smo ga iz četvrte, pete šanse, dok smo u drugom dijelu igre pali. Igrači su vjerovatno malo i bili umorni, a sigurno su mislili i na obaveze u klubovima. Stefan Savić se povrijedio, zato je i izašao na poluvremenu, i Marka Bašu sam zamijenio jer već u petak ima utakmicu".Kako ste zadovoljni partijom Simona Vukčevića?

"Simon polako dobija minutažu i u Blekburnu. U ovom meču nije igrao loše, samo mi je žao što nije dao gol. Zaista ne bih da odvajam nikog, svi su dali doprinos u ovoj utakmici, ali mi je krivo što nije pogodio i Blažo Igumanović, a bio je zaista blizu".Luka Đorđević igra malo u Zenitu. Mislite li da je to razlog nešto slabije partije protiv San Marina?

"Baš sam pričao sa Lukom nakon utakmice. Nisam mu zamjerio na nešto slabijoj igri i duelima koje je izgubio, već na tome što je nakon njih odustajao. To ne smije da radi, ali mlad je i neke stvari će vremenom da popravi. U pravu ste, fali mu minuta u klubu, ali vrijeme je pred njim i vjerujem da će igrati u narednom periodu", zaključio je Brnović.

Maca: Prezadovoljan sam, mnogo hvala i publici

Za San Marino gostovanje u Podgorici sigurno nije bilo spektalularno kao ono na "Vembliju", ali svejedno - selektor Đampaolo Maca je bio oduševljen krajnjim ishodom. Zato je nakon utakmice pred novinare izašao nasmijan.

"Veoma sam zadovoljan kako smo igrali. Pružili smo jak otpor veoma moćnom protivniku. Ovaj rezultat je veoma dobar, jer smo igrali protiv ekipe koja će do kraja da se bori za plasman na Mundijal", rekao je Maca.

Maca je priznao i da je impresioniran publikom. I zbog odlične atmosfere na stadionu, ali i podrške koju je dobio njegov.

"Bilo je zaista lijepo igrati u Podgorici. Publika nas je podržala, na kraju nam je i aplaudirala i hvala joj na tome", dodao je Maca.

Bonus video: