Džajić: Vučić me nagovorio da se vratim

"Tu sam samo do kraja polusezone, a o ostalim stvarima ćemo da razgovaramo kasnije. Ali, biće promjena na svim nivoima", rekao je Džajić
54 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Džajić, Foto: Beta
Dragan Džajić, Foto: Beta
Ažurirano: 14.11.2012. 17:30h

Legenda Crvene zvezde Dragan DŽajić, prvi čovjek Radne grupe za stabilizaciju kluba, rekao je danas da ga je potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić nagovorio da prihvati funkciju i dodao da ekipa ne bi trebalo da brine uoči vječitog derbija.

"Nije vrijeme za čestitanje. Ja sam 42 godine bio u klubu. Crvena zvezda se nalazi u delikatnoj situaciji i očekujem velike promjene. Potrebni su nam ljudi koji su na nivou kluba", rekao je Džajić novinarima na stadionu.

On je istakao da je funkciju prihvatio nakon razgovora sa prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

"Došao sam na nagovor gospodina Vučića poslije četiri sata razgovora. Kao veliki zvezdaš imam ogromnu želju da pomognem klubu. Tu sam samo do kraja polusezone, a o ostalim stvarima ćemo da razgovaramo kasnije. Ali, biće promjena na svim nivoima", rekao je Džajić.

Nekadašnji sportski direktor i predsednik kluba istakao je da u potpunosti podržava sadašnjeg trenera Aleksandra Jankovića.

"Neću se baviti finansijama, moj zadatak je dignem sportski sektor na viši nivo i da pomognem da Zvezda sa što manjim bodovnim zaostatkom dočeka proljeće. Ići ću u Kovilovo da posjetim ekipu, koja će tamo biti u karantinu, i kažem šta imam. To sam radio i kada sam bio predsjednik", poručio je on.

Zvezdu u subotu očekuje prvenstveni derbi protiv Partizana, a crno-bijeli trenutno imaju osam bodova više.

"Nema razloga da na bilo koji način strahujemo od Partizana, reč je o velikoj utakmici i vjerujem u pobjedu, da momci imaju snage da se pokažu u pravom svijetlu. Neću se miješati u rad trenera Jankovića, imao sam razgovor sa njim kako bi mi iznio neka svoja zapažanja, a sa igračima ću održati sastanak na kome ću im prenijeti podršku nas iz Radne grupe", zaključio je Džajić.

Radna grupa saopštiće visinu duga

Radna grupa na čelu sa legendom Crvene zvezde Draganom Džajićem, koja će do izbora rukovoditi klubom već je počela da radi i u najkraćem mogućem roku izaći će pred javnost sa preciznim ciframa o visini duga, saopštio je danas portparol crveno-bijelih Marko Nikolovski.

"Dug je veliki, ali nije 62 miliona", rekao je Nikolovski novinarima na stadionu Crvene zvezde.

On je dodao da će čim bude novih informacija oko isplata plata igračima i zaposlenim u klubu to javno saopštiti.

"Svim igračima mnogo znači podrška koju su tokom jučerašnjeg dana dobili od Aleksandra Vučića i Aleksandra Antića", preneo je Nikolovski.

On je naveo da u klubu ne razmišljaju o smjeni trenera Aleksandra Jankovića.

Inače, Crvena zvezda je danas potpisala trogodišnji sponzorski ugovor sa kompanijom DIVA, koja proizvodi flaširanu vodu.

"Svaka pozitivna stvar donosi i nama u marketingu lakši rad. Dugoročno planiramo, ali svakako očekujemo nove sponzorske ugovore. Zadovoljni smo prihodima od komercijalnih projekata, ali može još bolje. Nadam se da će uticaj kompanije DIVA biti isti kao i na košarkaški klub, koji je pobijedio u derbiju", rekao je Bročić.

Pored Džajića, u sastavu radne grupe nalaze se još Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokez i Predrag Ćulibrk.

Bonus video: