San Marino "proknjižen", Crna Gora prva u grupi

Crna Gora slavila sa 3:0 golovcima Delibašić u 14. i 31. minutu i Elsada Zverotića u 68. minutu. Makar do marta Crna Gora na čelu grupe H
30 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2012. 19:19h

Da se računa gol-razlika pobjeda Crne Gore nad San Marinom od 3:0 ne bi odjeknula, ali kada je duel sa autsajderom prečica do prvog mjesta u grupi - onda kao da je 10:0!

Izabranici Branka Brnovića rutinski su odradili posao protiv najgore selekcije u grupi, proknjižili bodove koji su bili upisani još prošle godine nakon žrijeba u Riju, te makar do marta zasjeli na prvom mjestu grupe H.

Iako Englezi tek treba da odigraju drugi meč sa San Marinom, a Poljaci nisu imali nijedan, prvo mjesto uoči raspleta kvalifikacija u 2013. ima snažan psihološki efekat i veliki je podstrek da Crna Gora istraje do kraja u velikoj borbi za Brazil.

San Marinu su presudili Andrija Delibašić, golovima u 14. i 31, te Elsad Zverotić, koji je pogodio u 68. minutu.

Tok meča:

90. min: Kraj utakmice, Crna Gora je savladala San Marino sa 3:0.

86. min: Projektil Delibašića u stativu! Asistent je bio Novaković... Malo je nedostajalo za prvi het-trik nekog fudbalera u crnogorskom dresu.

81. min: Bio bi najbrži gol jednog debitanta - Blažo Igumanović je sjajno gađao iz slobodnog udarca, ali je pogodio stativu!

78. min: "Daj gol Simone", čuje se sa tribina. Vukčević je dobro šutirao sa 30 metara iz slobodnog udarca, lopta je prohujala pored stative.

77. min: Još jedan debitant - ušao je Igumanović, izašao Volkov.

70. min: Siguran rezultat i nedorastao protivnik prilika su i za debitante. Ušao je Ivan Kecojević umjesto Marka Baše, te upisao prvi nastup za reprezentaciju.

68. min: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Opet Elsad Zverotić! Vezista Jang Bojsa dao je svoj četvrti gol za reprezentaciju, lijepim udarcem špicom sa 15-ak metara nakon dodavanja Đorđevića. Crna Gora vodi 3:0 protiv San Marina.

66. min: Pokušao je Delibašić da špicom dohvati loptu u letu nakon centaršuta Vukčevića, ali je prebacio gol.

57. min: Bez velikih prilika u drugom poluvremenu. Dok se sa tribina prolama "Crna Gora ole", fudbaleri rutinski odrađuju posao protiv autsajdera.

Počelo je drugo poluvrijeme. Branko Brnović je uveo još jednog napadača, ušao je Luka Đorđević. Izašao je defanzivac Stefan Savić, pa će Mitar Novaković do kraja meča pokrivati poziciju štopera.

45. min: Mađarski sudija Šandor-Ando Sabo označio je kraj prvog poluvremena. Crna Gora golovima Delibašića ima sigurnih 2:0.

43. min: Pokušaj Simona Vukčevića desnom nogom nakon akcije Novakovića i Delibašića, lopta je prohujala pored gola.

38. min: Mladen Božović je prvi put na utakmici uhvatio loptu. Loš pokušaj desetke San Marina Rinaldija publika na stadionu je ispratila gromkim aplauzom.

31. min: GOOOOOOOOOOOOOOOOL. Ponovo Delibašić, Crna Gora vodi 2:0. Vukčević je izveo korner, Novaković odlično tukao glavom, Simonćini je već bio savladan kada je napadač Rajo Valjekana poturio nogu za svoj 6. gol u reprezentaciji.

26. min: Žuti karton za Novakovića nakon oštog starta. To su stvari koje treba izbjeći u ovakvom meču.

24. min: Sjajna atmosfera na stadionu pod Goricom. Dok se sa sve četiri strane ori "ti si naša prva ljubav", fudbaleri u nešto sporijem ritmu traže put do drugog gola protivnika. Sa sjevera i juga ori se "hoćemo stadion". Ovaj pod Goricom biće pretijesan da primi i petinu zainteresovanih naredni kvalifikacioni meč, protiv Engleske 26. marta naredne godine. Biće to direktan okršaj za prvo mjesto u grupi.

14. min: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Bedem San Marina probijen je u 14. minutu. Volkov i Kasalica odigrali su dupli pas na lijevoj strani, odbrana protivnika je bila je izigrana, bek Partizana sjajno je na drugoj stativi prizemnim centaršutem našao Delibašića, koji je postavio nogu - 1:0!

12. min: Nova dobra prilika za Bećiraja, koji je na pas Vukčevića gledao u oči Simonćinija, ali je gađao neprecizno iskosa sa desne strane. Situaciju je za svaki slučaj raščistio Palaci. Nakon kornera pokušao je i Volkov.

8. min: Prva velika šansa! Golman Simonćini prvo je zaustavio Delibašića, a onda sa zemlje odbranio šut Bećiraja, koji je bio u dobroj poziciji.

7. min: Delibašić je šutirao glavom nakon centaršuta Vukčevića iz prekida, ali pored gola. Crna Gora pritiska, ali se još traži prava šansa.

3. min: Crna Gora je odmah prenijela igru na protivničku polovinu. Kapiten Simon Vukčević je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je pogodio živi zid.

Utakmica je počela!

Pod Gorirom se pet minuta prije početka meča, po vjertrovitom vremenu, okupilo oko 5.000 navijača.

Izabranici Branka Brnovića pokušaće pobjedom da se probiju na prvo mjesto kvalifikacione grupe H, na kojem bi ostali makar do marta naredne godine.

Za Crnu Goru počinju: Božović, Pavićević, Baša, Savić, Volkov, Zverotić, Novaković, Vukčević, Bećiraj, Kasalica i Delibašić.

San Marino: Simonćini, Palaci, Vanući, Benedeti, Dela Vale, Bolini, Ćibeli, Kopini, Ćervelini, Rinaldi, Vitaoli.

Galerija

Bonus video: