Ševčenko Ukrajincima: Dajte mi vremena

"Pošto sam svjestan ozbiljnosti trenutne situacije, tražio sam vremena da razmislim o ponudi", rekao je Ševčenko
0 komentar(a)
Ševčenko, Foto: Beta/AP
Ševčenko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.11.2012. 12:34h

Nakon remija na "Vembliju" selektor Ukrajine Oleg Blohin je preuzeo kijevski Dinamo, a bolest ga je spriječila da vodi reprezentaciju u remiju sa Moldavijom (0:0) i porazu od Crne Gore (1:0).

Ukrajinski fudbalski savez je na iznenađenje fudbalske i stručne javnosti u toj zemlji, 12. novembra mjesto selektora ponudio tek penzionisanoj legendi, Andriju Ševčenku.

"Tačno je, predsjednik Saveza Anatolij Dmitrijevič Konjkov mi je ponudio mjesto selektora reprezentacije Ukrajine", potvrdio je Ševčenko, doskorašnji kapiten i dobitnik Zlatne lopte za najboljeg igrača svijeta 2004.

"Jako je prijatan osjećaj kada dobiješ potvrdu da te cijene toliko i smatraju da si dostojan kandidat za tako važnu funkciju, a uz to si početnik. Čast je da ti u jeku važne borbe za plasman na Mundijal 2014. godine, povjere sudbinu nacionalne selekcije. Pošto sam svjestan ozbiljnosti trenutne situacije, tražio sam vremena da razmislim o ponudi", potvrdio je Ševčenko ponudu FSU.

Ukrajina je bez selektora od kraja septembra ove godine i ostavke Blohina, a rješenje o izboru novog selktora donosi Izvršni komitet FSU.

U Ukrajini je ponuda Ševi odjeknula kao bomba. Igrači nemaju ništa protiv. Kapiten Anatolij Timoščuk je rekao da nije na njima da postavljaju selektora, ali da bi rado prihvatili bivšeg kapiten. S druge strane, stručna javnost je zabrinuta.

"Jel' se to šalite? Da Ševčenko preuzme selekciju? Pa koliko znam on nema ni trenersko zvanje i licencu, a kamo li iskustva da sjedne na klupu reprezentacije u ovako teškoj situaciji", jasan je bivši reprezentativac Oleg Salenko.

Ipak, sportski novinari su skeptični navodeći primjere neuspjeha fudbalskih legendi, Dijega Maradone i Mišela Platinija na klupama nacionalnih selekcija.

Bonus video: