Grbić: Nisam zaboravio da igram

Odigrao sam možda i najbolju utakmicu u karijeri. U svim izvještajima proglašen sam za igrača utakmice, zaista sam prezadovoljan zbog sebe, ali i čitave ekipe, rekao je Grbić
62 pregleda 1 komentar(a)
Petar Grbic_1, Foto: FONET
Petar Grbic_1, Foto: FONET
Ažurirano: 13.11.2012. 11:03h

Do prije godinu i po Petar Grbić je u Mogrenu konstantno dokazivao da posjeduje ogroman potencijal, a potom se “izgubio” nakon odlaska u Olimpijakos... Crnogorski fudbaler je, međutim, doživio pravu fudbalsku renesansu u nedjeljnom okršaju na beogradskoj Karaburmi, i to protiv Crvene zvezde.

Bivši as Mogrena je ne samo podsjetio na fenomenalna izdanja iz našeg šampionata, već se bukvalno poigravao sa pojedinim igračima Crvene zvezde. A prepoznatljive, furiozne prodore i atraktivne driblinge “naplatio” je u 59. minutu kada je postigao pobjedonosni pogodak za “romantičare”.

Grbić je time najavio bolje dane za ekipu OFK Beograda, ali i dodatno produbio krizu Crvene zvezde, koja je dospjela na “minus osam” u odnosu na vodeći Partizan.

"Odigrao sam možda i najbolju utakmicu u karijeri. U svim novinskim izvještajima proglašen sam za igrača utakmice, zaista sam prezadovoljan zbog sebe, ali i čitave ekipe. A to što nismo bolje plasirani na tabeli, samo je splet nesrećnih okolnosti", rekao je Grbić.

Glavna uloga u trijumfu nad Zvezdom mogla bi da poboljša Grbićev status na Karaburmi.

"Igrao sam na 4,5 utakmica kao starter, dok sam u ostalim mečevima dobijao šansu sa klupe. Problem je, međutim, što nisam prošao pripreme, a svjestan sam da sam se prethodno bio izgubio čitavu godinu. Na to su uticale pozajmice od po tri mjeseca koje sam proveo u Levadijakosu, potom i u Izraelu...Veliki problem je da se za tako kratko vrijeme snađete i uklopite u novi tim. U OFK Beogradu sam do januara, ali volio bih da se postigne dogovor i produži pozajmica do kraja sezone", dodao je 24-godišnji fudbaler.

A učinak u posljednjem meču je s pravom ohrabrujući za Grbića, ali i njegovu ekipu koja je najavila bijeg iz donjeg dijela tabele...

"Vratio sam samopouzdanje i pokazao da nisam zaboravio da igram fudbal. Mnogi skauti su se raspitivali, ali sada je najbitnije da nastavim ovako... Brzo nas čeka i nova utakmica sa Zvezdom, ovog puta u četvrtfinalu Kupa na “Marakani”, istakao je Grbić.

A Zvezda će, poučena iskustvom iz posljednjeg meča, naredni put vjerovatno puno više pažnje obratiti na crnogorskog fudbalera koji je u prethodnoj godini imao tri nastupa za A selekciju.

"Sigurno da će obratiti puno više pažnje na mene. Volim da igram sa dobrim ekipama, kada sam bio u Mogrenu uživao sam igrajući derbije protiv Budućnosti i Rudara. Ko ima samopouzdanje, to su pravi mečevi, najljepši", zaključio je Grbić.

Bonus video: