Savić: Idealna prilika da krunišemo uspješnu godinu

"Cilj su prva dva mjesta. Ne znam da li baš da kažemo da ciljamo prvo mjesto, ali gajimo ambicije da se nađemo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu", rekao je Savić...
3 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.11.2012. 21:51h

Sadašnja pozicija fudbalske reprezentacije neodoljivo podsjeća na prvu polovinu prethodnih kvalifikacija. Crna Gora je tada imala deset bodova nakon prva četiri meča, a trebalo bi da se desi veliko čudo pa da tako ne bude i ovoga puta...

Iako će u srijedu veče (od 18 časova) na stadionu pod Goricom odigrati drugi meč sa autsajderom San Marinom, koji je savladan sa 6:0 na njegovom terenu, četa Branka Brnovića ima dovoljno razloga da sa optimizmom “razmatra” aktuelnu situaciju u grupi. A on je “podgrijan” trijumfom protiv Ukrajine u Kijevu prije nepun mjesec.

"Stvarno smo sjajno počeli kvalifikacije i sigurno da sve podsjeća na prethodni ciklus. Ovo je velika prilika da završimo sezonu na prvom mjestu i da se polako pripremamo za, mogu slobodno da kažem, odlučujuće mečeve protiv Moldavije i Engleske u martu. Na te dvije utakmice pokušaćemo da učvrstimo svoju poziciju u vrhu", rekao je Stefan Savić, defanzivac Fiorentine pred drugi trening reprezentacije na Kampu FSCG-a na Starom aerodromu.

San Marino je lak zalogaj, ali su igrači pozivali na ozbiljnost... Naša selekcija večeras je bila gotovo kompletna, ostalo je da se sjutra priključi još Milorad Peković.

"Vidjeli smo na dosta primjera da svaka reprezentacija igra fudbal, tako da se ne treba nimalo opuštati protiv San Marina. No, kvalitet i iskustvo su na našoj strani, ali sigurno da moramo da budemo maksimalno ozbiljni i koncentrisani. Ne smijemo da propustimo priliku da završimo godinu na prvom mjestu u grupi", ističe Savić.

U posljednjem kvalifikacionom meču u 2012. godini neće biti Vučinića, Jovetića, Džudovića, Damjanovića, Vladimira Božovića i Drinčića. Biće, dakle, prilike za igrače sa manjom minutažum, a spremni su i debitanti Igumanović i Krkotić.

"Nema 6-7 standardnih fudbalera, ali tu su neki igrači iz naše lige i zaista mi je drago zbog toga. Sigurno da će pokazati da može da se računa na njih, ovo je prilika da vidimo ko može da bude na raspolaganju selektoru u budućnosti. Ovo je, dakle, dobra prilika za njih, ali i za nas ostale igrače kako bismo se još bolje uigrali i kao što sam već rekao - spremno dočekali martovske utakmice sa Moldavijom i Engleskom", dodao je Savić.

Rastu ambicije nakon pobjede u Ukrajini, da li se sada cilja i prvo mjesto...

"Cilj su prva dva mjesta. Ne znam da li baš da kažemo da ciljamo prvo mjesto, ali gajimo ambicije da se nađemo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Treba, međutim, da budemo strpljivi kao i do sada i da idemo utakmicu po utakmicu", napominje Savić, koji je na dobrom putu da se ustali u dresu Fiorentine.

"Krenuli smo sjajno, očekuje nas borba za Evropu, Inter nam bježi tri, a Napoli dva boda. Poslije prva 3-4 kola i svih tih stvari oko papirologije, ovo je za mene sjajna sezona. Nadam se da ću se ustaliti, a da će Fiorentina naredne godine igrati u Evropi", zaključio je Savić.

Bonus video: