Stam: Ferguson mi je na pumpi rekao da idem

Stam je „prisilno” prodat rimskom Laciju jer je u svojoj autobiografiji „Licem u lice” otkrio da mu je Ferguson nelegalno prišao dok je igrao za PSV
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2012. 12:13h

Poznato je da se ser Aleks Ferguson na pomalo neobične načine oslobađa nepoželjnih igrača, pa je tako Japa Stama na benzinskoj pumpi zamolio da napusti Mančester junajted!

Stam je igrao na „Old trafordu” od 1998. do 2001. godine, kada je „prisilno” prodat rimskom Laciju jer je u svojoj autobiografiji „Licem u lice”, koju je objavio dok je još bio u Mančesteru, otkrio da mu je Ferguson nelegalno prišao dok je igrao za PSV.

„Ubrzo sam shvatio da žele da me se riješe. To je dovelo i do svađe mene i Fergusona. Jednog jutra sam mu rekao šta zaista mislim i nakon toga sam svojevoljno napustio trening”.

„Kada sam stao kako bih nasuo gorivo na putu ka kući, nazvala me je njegova sekretarica i rekla da me Fergi treba. Pitao me gdje sam, ja sam mu rekao, a on mi je na to odgovorio da ga čekam tamo”, prisjeća se Stam.

„Vrlo brzo je stigao svojim automobilom, sjeo u moj i rekao mi: 'Da li bi, molim te, brzo napustio ekipu i potpisao za Lacio?'. Pristao sam, iako nije trebalo”.

„Nisam smio da dopustim da mi se tako nešto dogodi kao igraču”, naglasio je nekadašnji štoper.

I pored ružnog odlaska iz Engleske, nada se da će se vratiti na Ostrvo, ovog puta kao menažder.

„Još malo pa ću dobiti trenersku licencu. Velika mi je želja da jednog dana dođem u Englesku i preuzmem neki klub iz Premijer lige”, naglasio je Stam.

Bonus video: