Pavićević: Za ovjeru prvog mjesta

"Pozvao bih navijače da zajedno proslavimo pobjedu i ovo što je učinjeno do sada. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na stadionu", zaključio je Pavićević.
4 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2012. 19:09h

Posljednji takmičarski meč u 2012. godini trebalo bi da bude svojevrsna nagrada za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore - "sokoli" u srijedu veče dočekuju San Marino sa željom da sačuvaju prvo mjesto, a potom kao lideri grupe dočekaju mart i drugu polovinu kvalifikacija.

Crna Gora ne bi smjela da ima problema sa totalnim autsajderom, protiv tima kojeg su savladali sa 6:0 na njegovom terenu.

Odranije je poznato da će nedostajati Vučinić, Jovetić, Džudović i Damjanović, a spisak odsutnih kompletiraće Vladimir Božović (povreda) i Drinčić zbog privatnih problema. Ali, bez obzira na sve, naša selekcija je u obavezi da opravda ulogu apsolutnog favorita.

"Bili smo uspješni do sada, napravili izvanredan rezultat. Treba, međutim, maksimalno ozbiljno da pristupimo i narednom meču. Postoje problemi sa povredama, ali vjerujemo da imamo dosta kvalitetnih igrača. Moramo da damo sto odsto i vjerujem da ćemo riješiti utakmicu u svoju korist", kazao je Savo Pavićević, desni bek "sokola".

Važna pobjeda našeg tima prije nepun mjesec u Kijevu, te kiksevi Engleske, koja je remizirala sa Ukrajinom i Poljskom, otvorila je mogućnost da crnogorski nacionalni tim zimuje na tronu...

Ukoliko uspješno odradi posao protiv San Marina, Crna Gora će imati deset bodova nakon prva četiri meča (baš kao i u prethodnim kvalifikacijama).

"Sada smo zreliji, u ovim kvalifikacijama možda i bolje igramo. Osjećamo rivale - znamo Engleze, dobili smo Ukrajinu, ostalo je još da upoznamo Moldavce. Vjerujemo u sopstveni kvalitet i nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim partijama", dodao je Pavićević.

Engleska nije dobro započela novi ciklus, da li se razmišlja o prvom mjestu i na kraju kvalifikacija?

"Sreća nas prati, dok Englezi možda i ne igraju najbolje. Sigurno je, međutim, da će se oni popraviti u narednoj godini kada će se voditi odlučujuće borbe. Nije nemoguće da budemo prvi, u svaki meč ulazimo sa namjerom da osvojimo tri boda. U svakom slučaju, vjerujem u plasman na Svjetsko prvenstvo", smatra iskusni bek.

Pavićević je potom na interesovanje predstavnika "sedme sile" napravio poređenje između našeg i engleskog napada...

"Mislim da imamo bolji napad od njih, zato smo i dali više golova protiv San Marina. Imamo kvalitet da im se suprotstavimo na pravi način, ubijeđen sam da će sve biti na vrhunskom nivou", ističe Pavićević.

Misli su, ipak, trenutno usmjerene na San Marino...

"Pozvao bih navijače da zajedno proslavimo pobjedu i ovo što je učinjeno do sada. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na stadionu", zaključio je Pavićević.

Igumanović: Igraćemo kao da su Engleska ili Ukrajina

Univerzalac Rudara Blažo Igumanović, koji je uz vezistu Dačije Miloša Krkotića debitant na Brnovićevom spisku, jedan je od sedmorice igrača koji su odradili prvi trening na Kampu na Starom aerodromu.

Uz novajlije, večeras su stigli još Savo Pavićević, Fatos Bećiraj, Mitar Novaković, Aleksandar Boljević, dok je golman Budućnosti Jasmin Agović odradio trening u odsustvu standardnih čuvara mreže...

"Svakom igraču je želja da zaigra za reprezentaciju. Skrenuo sam pažnju svojim igrama, čast mi je da budem dio ove ekipe, sa ovim momcima. Meč sa San Marinom je lak na papiru, ali nema laganih utakmica i protivnika. Igraćemo kao da je u pitanju meč sa Engleskom ili Ukrajinom. Očekujem pobjedu", rekao je Igumanović.

Mogu li igrači iz domaće lige da budu u A selekciji i kada nisu u pitanju mečevi sa San Marinom?

"Može da se uđe iz naše lige u reprezentaciju jer ima dosta kvalitetnih igrača koji će vremenom skrenuti pažnju na sebe".

Očekuješ li šansu u srijedu veče?

"Volio bih da debitujem, ali na selektoru je da odluči", zaključio je Igumanović.

Bonus video: