Prag je bio samo početak

Neki novi Prag uskoro će se ponoviti sigurno, ali makar do srijede sve misli su usmjerene na San Marino
3 komentar(a)
Češka-Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Češka-Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2012. 09:28h

Na današnji dan prošle godine fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je najveći meč u istoriji - protiv Češke u Pragu u prvoj utakmici baraža za EP.

I datum je bio simboličan - 11. 11. 2011. godine. Ostaće upamćeno da je fudbalska Crna Gora danima živjela za tu utakmicu, a da je Prag bio pod opsadom crnogorskih navijača, njih tri hiljade, čija se pjesma po ciči-zimi u Zlatnom gradu nije zaustavljala.

Fudbaleri tada nisu odgovorili izazovu i značaju utakmice, poraženi su 2:0 (što je bilo nenadoknadivo u revanšu), ali se ispostavilo da Prag nije bio kraj, već samo početak lijepe fudbalske priče.

Jer, od revanša u Podgorici koji je igran četiri dana kasnije, i koji su Česi dobili 1:0, Crna Gora nije izgubila utakmicu. Takav rezultat u 2012. godini od evropskih selekcija ima samo Španija - aktuelni svjetski i evropski prvak.

Zato uoči današnjeg okupljanja za posljednji meč u godini i duel sa San Marinom (srijeda, 18 časova), “sokoli” ponovo najavljuju velike utakmice.

Lijepo je prisjetiti se Praga, kao veliko iskustvo koje su stekli selektor i fudbaleri i koje su već počeli da primjenjuju u novim kvalifikacijama. Prije svega, velikom pobjedom nad Ukrajinom u Kijevu prošlog mjeseca.

Neki novi Prag uskoro će se ponoviti sigurno, ali makar do srijede sve misli su usmjerene na San Marino.

Okupljanje za posljednji meč u godini počeće danas, a Crna Gora će bez Vučinića (kartoni), Jovetića (povreda), Džudovića i Damjanovića (pošteda zbog klupskih obaveza) pokušati da novim trijumfom nad autsajderom okonča 2012. kao lider u grupi.

Ulaznice za utakmicu prodavaće se od sjutra na biletarnici sportskog centra “Morača”, po cijeni peti i četiri eura (zapad), tri za istok i dva sjever i jug.

Bonus video: