Juventus odgovorio šesticom u Peskari

Stara dama” je napunila mrežu prošlogodišnjeg drugoligaša (6:1) i učvrtsila se na vrhu tabele, uoči današnjeg gostovanja Intera Atalanti u Bergamu.
2 komentar(a)
juve_1, Foto: REUTERS
juve_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.11.2012. 22:06h

Na silne kritike zbog poraza od Intera prošle sedmice i česte nakolonosti sudija, Juventus je odgovorio kako dolikuje - na terenu, šesticom u Peskari.

“Stara dama” je napunila mrežu prošlogodišnjeg drugoligaša (6:1) i učvrtsila se na vrhu tabele, uoči današnjeg gostovanja Intera Atalanti u Bergamu.

“Festival golova bjankonera”, napisala je “Gazeta delo sport”.

Bila je to najubjedljivija pobjeda Juventusa u Serije A još od afere “kalćopoli” i povratka u elitni rang 2007. godine.

Nedovoljno oporavljeni Mirko Vučinić ostao je na klupi, a seriju je otvorio Arturo Vidal, snažnom dijagonalom sa desetak metara u 9. minutu. Njegov saigrač u napadu Fabio Kvaljarela poentirao je u 22. minutu, nakon čega se Peskara vratila u život, golom Kaćonea.

Ipak, sve je bilo kratkog daha - Asamoa je samo pet minuta nakon gola Peskare umirio domaću publiku. Đovinko je u 38. minutu nastavio šou, a Kvaljarela u 35. i 43. minutu kompletirao het-trik.

Tako se Juve vratio na pravi put poslije bolong prekida serije bez poraza od Intera prošle sedmice, dok je Peskara istakla kandidaturu za selidbu u niži rang.

Duel na stadionu “Adriatiko” nakon šest golova Juventusa u posljednjih pola sata je ličio na prijateljski duel, pa nije bilo potrebe da Vučinić ulazi u igru. Priliku u napadu dobio je Danac, Niklas Bendtner.

Kaljari i Katanija igrali su bez golova u prvom meču kola, dok se ostali mečevi igraju danas. Najzanimljivije će biti u Rimu u 15 časova, gdje Lacio i Roma igraju gradski derbi.

Rezultati:

Peskara - Juventus 1:6

Kaćone 25 - Vidal 9, Kvaljarela 22, 45, 53, Asamoa 30, Đovinko 38)

Kaljari - Katanija 0:0

Nedjelja

Palermo - Sampdorija

Kjevo - Udineze

Đenova - Napoli

Lacio - Roma

Milan - Fiorentina

Parma - Sijena

Torino - Bolonja

Atalanta - Inter.

Bonus video: