Nikšićanima dobar i bod na "Topolici"

Sutjeska je tek u drugom poluvremenu uputila prvi udarac ka okviru gola rivala, premalo da bi napravila korak ka tri boda i osvajanju jesenje titule.
0 komentar(a)
Mornar-Sutjeska_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Mornar-Sutjeska_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 11.11.2012. 14:33h

Lider šampionata nije uspio da prekine već samo zaustavi Mornarov let u prvenstvu. Uz to, nije se ni naigrao fudbala na Topolici. Barani su prvom dijelu ličili na tim za sredinu tabele - organizovani, borbeni, voljni i željni osvajanja sva tri boda. Sutjeska je tek u drugom poluvremenu uputila prvi udarac ka okviru gola rivala, premalo da bi napravila korak ka tri boda i osvajanju jesenje titule.

"Znali smo da nas čeka težak meč i uvijek sam govorio i to ću sada ponoviti da Mornar ima ekipu i organizaciju unutar kluba za makar sredinu tabele. Nisu nam dozvolili u prvom dijelu da zaigramo onako kako znamo tako da moram biti zadovoljan osvojenim bodom. U nastavku smo zaigrali malo bolje, tečnije u napadu ali nedovoljno da postignemo pogodak koji bi vjerovatno riješio pitanje pobjednika. Zahvaljujem domaćinu na fer i korektnoj igri i srdačnom dočeku", rekao je trener Sutjeske, Dragan Radojičić.

A Mornar je već u prvom minutu pokazao da sa njima nema šale. Nakon prodora Gačevića dobar pokušaj Ćulafića na prvoj stativi je izblokiran. Četiri minuta kasnije ponovo je zaprijetio najbolji strijelac Mornara u ovoj sezoni. Udarac sa ivice kaznenog prostora golman gostiju Janjušević je krajnjim naporom izbacio u korner. Mornar je imao loptu više u posjedu, imao i tečniju igru, pa je u finišu poluvremena još u dva navrata zaprijetio. Nakon lijepe akcije Kacića i Radovanovića, Ćulafić je loše reagovao na prvoj stativi, da bi u sljedećem minutu sa svega desetak metara nakon nove izgrađene akcije tukao pravo u sigurnog Janjuševića.

"Željeli smo da ostvarimo i treći uzastopni trijumf u prvenstvu i time nastavimo dobru seriju. Međutim, nije remi loš protiv izuzetno jake Sutjeske, koja je doputovala u Bar kao lider. Vidi se da ekipa iz kola u kolo napreduje i siguran sam da nas čekaju mnogo bolje partije u nastavku", rekao je pomoćni trener Mornara, Zoran Đurašković.

Nikšićani su u nastavku došli do daha, krenuli angažovanije ka golu rivala, ali završnog pasa praktično da i nije bilo. Prvi udarac u okvir gola izabranici Dragana Radojičića uputili su tek u 67. minutu. Nakon ubačene lopte po desnoj strani, u šesnestercu domaćih najbolji je bio Đurović, ali je njegov udarac glavom završio samo u naručju sigurnog golmana Radanovića. Do kraja meča praktično da i nije bilo većih uzbuđenja a remi je očigledno zadovoljio oba rivala.

MORNAR - SUTJESKA 0:0

Bar - Stadion SRC “Topolica”. Gledalaca: oko 400. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Dragiša Drljević (Berane). Žuti karton: J. Nikolić (Sutjeska).

Mornar: Radanović 6,5, Bubanja 6,5, Radovanović 7, Stanišić 6,5, Sekulić 6,5, Vojvodić 7, Merdović 6,5, Kacić 6,5 (Vukmarković 6,5), Metović 6,5 (Džanović), Ćulafić 7, Gačević 6,5 (Marković).

Sutjeska: Janjušević 7, B. Nikolić 6,5, D. Karadžić 6,5 (Stefanović 6,5), Ćuković 6,5, Đurović 6,5, Pejović 6,5, J. Nikolić 6,5, Šušnjar 6,5, Stijepović 6,5, Jovović 6,5 (V. Karadžić), Perošević 6,5.

Bonus video: