Petrovac se revanširao Mladosti za poraz u Kupu

"Imamo ekipu za vrh tabele i nadamo se da ćemo pobjeđivati i u narednim utakmicama", kazao je trener Petrovca Rudolf Marčić.
0 komentar(a)
Zeta-Petrovac, Foto: Boris Pejović
Zeta-Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2012. 15:44h

Prije samo četiri dana u svojstvu domaćina na Cetinju, Petrovac je u Kupu izgubio od Mladosti sa 1:0. Juče je Petrovac uspio da se revanšira kao domaćin u prvenstvu i to na samo 200 metara od kuće Mladosti. Na stadionu fudbalskog kampa FSCG Petrovčani su održali fudbalsku lekciju kombinovanom sastavu rivala i zasluženo slavili sa 3:1.

"Očekivali smo tešku utakmicu jer smo ispoštovali odluku FSCG da igramo na terenu njihovog kampa. Teren je bio divno pripremljen i mi smo odigrali sjajnu utakmicu, u kojoj smo za razliku od prethodnih duela šanse pretvarali u gol. Imamo ekipu za vrh tabele i nadamo se da ćemo pobjeđivati i u narednim utakmicama", kazao je trener Petrovca Rudolf Marčić.

Iako prvih 20-ak minuta duela nijesu nagovještavali takav ishod, jer se igralo nepovezano i bezbjedno između dva kaznena prostora, ipak je prvi do šuta na gol došao “domaći” tim. Grbović je oprobao udarac iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala pored suprotne stative u 24. minutu. Osokolili su se Petrovčani, u narednih nekoliko minuta je Muhović imao nekoliko prilika, a sjajan je iz slobodnjaka bio i Đukić. I Jovanović je glavom imao dobru priliku nakon sjajnog centaršuta Markovića. Ta inicijativa krunisana je golom najboljeg igrača Bojana Golubovića u 38. minutu. Muhović je ubacio loptu sa lijeve strane, a Jablan i Golubović su brzopoteznim duplim pasom izbacili odbranu Mladosti.

U nastavku je Mladost krenula naprijed, preuzela je inicijativu koju je nakon jedne propuštene prilike, u 60. minutu Šćepanović krunisao golom iz neposredne blizine nakon pravog karambola sa loptom u petercu Petrovčana. Ipak, iskusna ekipa Petrovca je imala rješenja za izlazak naprijed igrača Mladosti. Golubović je uputio pas ka Jablanu na desnoj strani, a ovaj je fantastičnim centaršutom pogodio Jovanovića, koji je glavom sa sedam metara vratio prednost u 63. minutu. Konačan rezultat evrogolom sa 25 metara postavio je Marković u 79. minutu, nakon fantastične kontre Golubovića.

"Živković je imao kartone, Radulović i Tomić su povrijeđeni i tako da je bila vidna neuigranost naše zadnje linije u duelu sa najiskusnijom ekipom u ligi. I samim tim smo izgubili posjed lopte i nijesmo ličili na ekipu iz prethodnih utakmica", objasnio je prekid pobjedničke serije Mladosti, trener Vladan Tomić.

PETROVAC - MLADOST 3:1

Podgorica - Kamp FSCG na Starom aerodromu. Gledalaca: 350. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Golubović 37, Jovanović 63 i Marković u 79. minutu (Petrovac), Šćepanović u 59. minutu (Mladost). Žuti kartoni: Lakić, Đukić, Grbović, Vujačić (Petrovac), Šćepanović, Seratlić (Mladost).

Petrovac: Popović 6,5, Mihailović 6, Grbović 6,5, Lakić 6, Đukić 6,5, Šofranac 6, Golubović 8,5, Jablan 7,5 (Vujačić 6,5), Jovanović 7,5 (Pepić), Marković 7,5, Muhović 7 (Leverda).

Mladost: Čučković 7, Tatar 5, Mijušković 5 (Eber 5,5), Šofranac 6,5, Mitrović 5, Mandić 5,5, Sanković 5, Savićević 5,5 (Pavićević 5,5), Seratlić 5, Božović 5 (Adžović), Šćepanović 6,5.

Bonus video: