Remi Čelika i Mogrena

I treći prvenstveni duel zaredom “metalurzi” ne znaju za pobjedu. Ovoga puta, podijelili su bodove sa Budvanima, kojima je nedostajalo malo više sreće u završnici da odnesu cijeli plijen.
1 komentar(a)
Čelik - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Čelik - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.11.2012. 14:43h

I treći prvenstveni duel zaredom “metalurzi” ne znaju za pobjedu. Ovoga puta, podijelili su bodove sa Budvanima, kojima je nedostajalo malo više sreće u završnici da odnesu cijeli plijen. Nakon uspavane igre u prvom poluvremenu, domaćin se trgao u nastavku ali nedovoljno da protiv Mogrena, koji je konstantno vrebao kontru, upiše trojku.

Prvu, vrlo zrelu priliku imali su Budvani u 17.minutu - Vujović je odlično šutirao sa ivice šesnesterca, ali je na putu do gola loptu zaustavila prečka. U 32. minutu šansu je imao Grbović, ali je njegov šut nakon velike gužve u kaznenom prostoru zaustavio Banović.

Čelik se trgao u finišu prvog dijela pa je u 44. minutu nakon slobodnog udaraca Zorića, Ilić glavom poslao loptu preko gola. Odlično je slobodan udarac sa 20-ak metara i minut kasnije izveo Boris Bulajić, ali je na mjestu bio golman Mogrena Buturović.

U nastavku se na momente činilo da je na terenu drugi sastav Čelika, iako je na odmoru bila samo jedna izmjena, jer su Nikšićani igrali gresivnije i organizovanije.

U 57. minutu Zorić je dobro izveo slobodan udarac, ali je Buturović ponovo bio na pravom mjestu, baš kao i u 72. minutu kada je odlično intervenisao prilikom šuta Zorića iskosa, sa desne strane. Opsada gola Budvana trajala je 20-ak minuta, pa je stigla i šansa Simića u 89. minutu, nakon proigravanja Ivanovića.

U sudijskoj nadoknadi rezervista Mogrena Pržica imao je priliku da iznenadi domaćina. Njegovu namjeru je osujetio istrčali Zoran Banović, na 30-ak metara od svog gola.

"Znao sam da će Mogren doći da se brani i da će iz kontranapada pokušati da nas kazni. Tako su i igrali, mi nismo zadovoljili, pogotovo u prvom poluvremenu koje je prošlo bez naših prilika. U nastavku smo bili znatno bolji, agresivniji, ali bez rezultata, tako da su Budvani sasvim zasluženo odnijeli bod", istakao je trener Čelika Slavoljub Bubanja, koji se nije libio i da prizna da su „metalurzi“ u rezultatskoj krizi.

"Bila je ovo više taktička igra, Čelik je imao terensku inicijativu, što je nama i odgovaralo, ali nijesmo uspjeli da napravimo dobru kontru, a to je bila neminovnost. U svakom slučaju, zadovoljan sam, jer igrali smo taktički dosta dobro. Falio nam je taj zadnji pas u drugom poluvremenu, a imali smo dobrih situacija", utisci su Branislava Milačića, trenera Mogrena.

ČELIK – MOGREN 0:0

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 500. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Pajović i Boban Krstev (Cetinje). Žuti kartoni: Dubljević, Bulatović, Bulajić, Simić, Zorić (Čelik), Ivanović, Bojić, Baošić, Brnović, Lagator (Mogren).

Čelik: Banović 6,5, Dubljević 7, Bulatović 6,5, Adrović 6,5, Vuković 6,5, Ilić 6 (Kasapi 6,5), Bulajić 7, Račić 6,5, Simić 6, Zorić 6,5, Ivanović 7.

Mogren: Buturović 7, Ivanović 6,5, Popović 6, Radišić 6,5, Bojić 7, Baošić 6, Brnović 6,5, Lagator 6, Đurović 6 (Đoković), Vujović 7, Grbović 6 (Pržica 6,5).

Bonus video: