Sutjeska u Baru: Ključno za jesenju titulu

Nikšićani optimizam baziraju na sopstvenom kvalitetu, kao i činjenici da će u odnosu na prethodni meč biti znatno jači.
0 komentar(a)
Đorđe Šušnjar, Foto: Vesko Belojević
Đorđe Šušnjar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.11.2012. 08:28h

Prošlonedjeljni trijumf Sutjeske nad Rudarom (2:0) vratio je nikšićke „plavo-bijele“ na vrh prvoligaškog karavana i ulio ogromnu dozu samopouzdanja uoči četiri krucijalna meča, koja će dati konačan odgovor o tome da li snovi o jesenjoj kruni mogu postati stvarnost.

Prvu od četiri meč-lopte izabranici Dragana Radojičića pokušaće da iskoriste protiv Mornara u Baru, koji je sa dva prvenstvena trijumfa najavio izlazak iz rezultatske krize. Ipak, trenutna forma protivnika ne plaši lidera, koji uoči novog gostovanja ima jasan cilj - pobjedu...

Nikšićani optimizam baziraju na sopstvenom kvalitetu, kao i činjenici da će u odnosu na prethodni meč biti znatno jači.

"Jasno je da nas čeka motivisan domaćin, koji će učiniti sve kako bi ostao neporažen. Međutim, nama je pobjeda potrebna da sačuvamo lidersku poziciju, jer nemamo namjeru da dijelimo ili prepustimo prvo mjesto. Smatram da je kvalitet na našoj strani i to moramo opravdati na terenu. Dobra stvar je što smo u odnosu na meč sa Rudarom znatno jači. Vjerujem da će sve linije u timu dobro funkcionisati i da ćemo ispoštovati dogovor iz svlačionice. Igra iz drugog poluvremena na meču sa Pljevljacima recept je za uspjeh. Dakle, borbenost, hrabrost i odlučnost moraju biti na nivou. U ovom trenutku Mornar je naš najteži protivnik do kraja polusezone", rekao je Đorđe Šušnjar, najbolji strijelac Sutjeske.

U timu Sutjeske zbog povrede neće biti Darka Isidorovića i suspendovanog Milorada Krivokapića.

Nakon dva uzastopna trijumfa u prvenstvu, Barani su ušli u pravi ritam, došli do daha, pobjegli sa začelja i u dobroj atmosferi dočekuju veliko iskušenje na “Topolici” protiv lidera.

"Ne možemo da računamo samo na Rajkovića, svi ostali su spremni. U dva prethodna meča ova ekipa je pokazala da ima kvalitet, stanje je dobro i na psihološkom planu i očekujem novu dobru predstavu. Dobro sam upoznat sa svim manama i kvalitetima Sutjeske, i znam da neće doći u Bar da se brane. Moramo nastaviti u dobrom ritmu, a potrebna nam je što veća bodovna zaliha prije pauze. Obećavam žestoku borbu i zalaganje na svakom dijelu terena", rekao je trener Barana Saša Petrović.

Mornar - Sutjeska

Bar - Stadion “Topolica”. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Dragiša Drljević (Berane). Početak u 13.30 časova.

Mornar (4-4-2): Radanović - Gačević, Vojvodić, Stanišić, Radovanović - Obradović, Sekulić, Metović, Kacić - Ćulafić, Jovančov.

Sutjeska (4-2-3-1): Janjušević - Bečelić, Zogović, Ćuković, Đurović - Jovović, J.Nikolić – B.Nikolić, Pejović, Perošević - Šušnjar.

Bonus video: