Prvotimci Lovćena odbili da putuju u Pljevlja

Četiri godine dva mjeseca i 11 dana Rudar ne zna za pobjedu protiv Lovćena pod Golubinjom. Cetinjani su u četiri utakmice, koliko je od tada odigrano, ostali neporaženi
1 komentar(a)
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2012. 08:40h

Kao što su i najavili početkom sedmice, fudbaleri Lovćena stupili su u štrajk zbog neizmirenih dugovanja.

Fudbaleri cetinjskog prvoligaša nisu dobili plate od početka sezone, zbog čega su Upravu i obavijestili da će prestati sa treninzima ako im dugovanja ne budu izmirena do petka.

Kako se to nije desilo, na meč protiv Rudara u Pljevljima, putovaće fudbaleri iz omladinskog pogona, što Lovćenu dodatno umanjuje šanse za povoljan rezultat.

"Nismo uspjeli ništa da riješimo sa Upravom. Nismo isplaćeni i zbog toga smo, kako smo i najavili, stupili u štrajk. Više nema ni utakmica ni treninga. Za sad svi idemo kući i treniraćemo individualno. Ukoliko Uprava nešto riješi vratićemo se trenažnom procesu. Svim igračima je krivo što je došlo do ovakve situacije, ali smo jednostavno bili prinuđeni na ovaj potez", kazao je prvotimac Luka Mirković.

Četiri godine dva mjeseca i 11 dana Rudar ne zna za pobjedu protiv Lovćena pod Golubinjom. Cetinjani su u četiri utakmice, koliko je od tada odigrano, ostali neporaženi.

Dva puta su svlavili, a dvije utakmice završene su 1:1, a tada su domaćini bili ti koji su stizali prednost Cetinjana. Upravo zbog toga kod igrača Rudara postoji velika želja da prekinu neugodnu tradiciju, pogotovo kod onih koji su bili akteri svaih mečeva u Pljevljima, kao što je slučaj sa Nedeljkom Vlahovićem.

"Pokazalo se da nam je Lovćen neugodan rival. Stalno se dešava da mi jurimo rezultat, da primimo gol u ranoj fazi, nakon naših grešaka, i nakon toga Lovćen zatvori prilaze svom golu. Ako ponovimo igru iz Nikšića, makar iz prvog poluvremena, neće biti zime. Valjda će nam se sreća osmjehnuti i ostvarićemo svoje planove, a to je dati gol u ranoj fazi i utakmicu mirno privesti kraju. Lovćen je nezgodna ekipa i moramo da damo maksimum", kazao je Vlahović.

Rudar - Lovćen

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Početak u 13.30 časova.

Rudar (4-2-3-1): Lakićević - Popović, Nestorović, Alić, Damjanović - Vlahović, Kaluđerović - Brnović, Jovanović, Igumanović - Nerić.

Lovćen (4-2-3-1): Tanović - Bošković, Drinčić, M. Draganić, N. Draganić - Mijanović, Kaluđerović - Hočko, Martinović, Vušurović - Borozan.

Bonus video: