Serhio Ramos želio da bude matador

"Fudbal je moja druga ljubav i ne žalim zbog toga, ali se pitam da li bi bio uspješan u borbi sa bikovima kao što sam uspješan kao fudbaler", istakao 26-godišnji fudbaler
1 komentar(a)
Ramos, Foto: Reuters
Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2012. 19:52h

Serhio Ramos je posljednjih nekoliko sezona postao nezamjenljiv šraf u odbrani Real Madrida.

Postao je "specijalac”, jer ga Žoze Murinjo, u zavisnosti od potreba, stavlja na poziciju desnog beka ili štopera.

U posljednje vrijeme se ustao kao centralni defanzivac zajedno sa Pepeom.

U izjavi za španske medije, rekao je da je malo nedostajalo da ne bude fudbaler.

Naime, njegova velika želja je bila da postane matador.

"Kada sam bio dječak, igrao sam fudbal sa prijateljima, ali nikada nisam razmišljao da se time bavim profesionalno. Želio sam da budem matador kada porastem i naporno sam radio da naučim sve trikove i da počnem da gradim karijeru. Kada je bilo vrijeme da odlučim šta ću da budem, rekao sam roditeljima da hoću da postanem matador. Majka je bila ta koja me zaustvaila, jer je ta profesija opasna po život i na kraju je uspjela da me ubijedi da odustanem. Fudbal je moja druga ljubav i ne žalim zbog toga, ali se pitam da li bi bio uspješan u borbi sa bikovima kao što sam uspješan kao fudbaler”, rekao je Serhio Ramos.

Karijeru je počeo u Sevilji, a od 2005. godine nosi dres Real Madrida. Za „kraljevski kluba” je do sada upisao 239 nastupa uz 28 golova. Prošao je sve mlađe reprezentativne sekcije Španije, a za najbolju je odigrao 97 mečeva (sedam golova).

Bonus video: