Benzema nezadovoljan minutažom u Realu

"Želim da više budem na terenu i trudim se da pružim maksimum kada god dobijem šansu. Nadam se da ću u narednom periodu dobijati više prilika da nastupam", rekao je Benzema
1 komentar(a)
Benzema, Foto: Beta/AP
Benzema, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.11.2012. 18:40h

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema rekao je danas da je nezadovoljan minutažom, kao i da se nada da će mu trener Žoze Murinjo uskoro omogućiti da više igra.

"U posljednje vrijeme sam više vremena proveo na klupi nego u igri. Želim da više budem na terenu i trudim se da pružim maksimum kada god dobijem šansu. Nadam se da ću u narednom periodu dobijati više prilika da nastupam", rekao je Benzema za francuski list Ekip.

Reprezentativac Francuske je istakao da ima punu podršku trenera Murinja i da ga Portugalac uvijek podstiče da pruža više.

"Murinjo je uvijek uz mene, pruža mi podršku i ne dozvoljava mi da odustanem. Čak i kada stvari idu odlično, on mi govori da je moj rad solidan. On to radi kako bismo svi pružili još više", istakao je Benzema.

Ovaj 24-godišnjak je ove sezone odigrao 15 utakmica za Real na kojima je dao pet golova i imao sedam asistencija.

"Istina je da postižem mnogo manje golova nego ranije, ali sada mnogo više učestvujem u igri i pokušavam da stvorim prostor saigračima. Nisam zabrinut zbog toga jer sam imao neke odlučujuće pasove. Ako od mene budu želeli da manje asistiram, a više igram na gol, ja to mogu da uradim, ali bi bilo štetno za tim", kazao je on.

Benzema je u Real došao na ljeto 2009. godine iz francuskog Liona za 41 milion eura i od tada je za španski klub odigrao 148 utakmica i postigao 72 gola.

Bonus video: