Krivokapić “na hlađenju” godinu dana zbog udaranja Pekovića!

Krivokapić je nakon derbija koji je odigran na stadionu pod Goricom, ispred ulaza u svlačionice, udario šakom u lice najiskusnijeg fudbalera Budućnosti
66 pregleda 0 komentar(a)
Tuča, Foto: Savo Prelević
Tuča, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2012. 13:42h

Kapiten Sutjeske Milorad Krivokapić kažnjen je jednogodišnjom suspenzijom zbog fizičkog napada na štopera Budućnosti Mitra Pekovića, po završetku utakmice 12. kola Telekom Prve lige, odlučila je danas Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore.

Krivokapić je 28. oktobra, nakon derbija koji je odigran na stadionu pod Goricom (Budućnost je slavila 2:0), ispred ulaza u svlačionice udario šakom u lice najiskusnijeg fudbalera Budućnosti.

Krivokapić na tom meču nije ni bio u zapisniku, jer je odrađivao žute kartone, pa je ostalo nejasno kako je mogao da se nađe u restrikitivnom prostoru ispred svlačionica.

Opštu tuču, koja je potom umalo izbila između fudbalera dva najveća crnogorska kluba, spriječila je policija.

Pekoviću je nakon incidenta ukazivana ljekarska pomoć, pa je defanzivac Budućnosti napustio stadion sa tamponima u nosu.

Zbog frakture nosa, Peković je, po riječima direktora Budućnosti Budimira Miranovića, trebao odsustvovati sa terena 15 dana.

"Peković je po završetku meča mirno razgovarao sa trenerom golmana gostiju Kljajevićem, a onda je prišao fudbaler Sutjeske i udario ga. Mučno je što se ovako sve desilo, to je ružna mrlja", kazao je prošle nedjelje “Vijestima” Miranović, ali je Peković, ipak, bio u sastavu protiv Lovćena.

Disciplinska komisija FSCG je 30. oktobra suspendovala Krivokapića i protiv njega pokrenula disciplinski postupak, koji je okončan danas.

Odluku su olakšale sigurnosne kamere u prostranom hodniku ispred ulaska u svlačionice podgoričkog stadiona, koje su zabilježile incident.

Zbog slabe organizacije meča na kojem se dogodio incident, Budućnost je kažnjena novačnom kaznom od 500 eura.

Istim iznosom kažnjena je i Sutjeska, zbog, kako se navodi u obrazloženju Disciplinske komisije FSCG, “nereda koje su izazvali njihovi organizovani navijači po završetku utakmice Budućnost – Sutjeska.

Bonus video: