Lenon: Igrači Seltika su heroji

"Nemam dovoljno riječi da opišem njihovu igru, a u istoriji će ostati upisani kao neko ko je pobijedio vjerovatno najbolji tim na svijetu", kazao je Lenon.
0 komentar(a)
Nil Lenon, Foto: Reuters
Nil Lenon, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2012. 11:25h

Trener fudbalera škotskog Seltika Nil Lenon kazao je da su igrači tog kluba postali heroji zahvaljujući jučerašnjoj pobjedi protiv Barselone u Ligi šampiona,

prenijeli su danas britanski mediji.

"Mislim da je ovo bila jedna od najvećih utakmica u novijoj istoriji kluba. Igrači su heroji. Nemam dovoljno riječi da opišem njihovu igru, a u istoriji će ostati upisani kao neko ko je pobijedio vjerovatno najbolji tim na svijetu", kazao je Lenon.

Seltik je juče pobijedio Barselonu u Glazgovu sa 2:1, u utakmici četvrtog kola Grupe G Lige šampiona i sada je drugi na tabeli sa sedam bodova.

Barselona ima devet, Benfika četiri, a moskovski Spartak tri boda.

"Sada imamo velike šanse da prođemo dalje, ali predstoje nam još dva teška meča (protiv Benfike u gostima i sa Spartakom u Glazgovu)", istakao je Lenon.

Lenon je posebno pohvalio igru 18-godišnjeg Entonija Vota, koji je ušao kao rezerva i u 83. minutu postigao gol za vođstvo Seltika sa 2:0.

"(Trener Barselone) Tito Viljanova je u igru uveo Davida Vilju i Seska Fabregasa, a ja 18-godišnjeg dječaka iz Aerdrija koji košta 50.000 funti. Pogodak koji je postigao je fenomenalna stvar za njegovu karijeru", dodao je Lenon.

On je kazao da je pobjeda protiv Barselona "jedna od najvećih stvari" koje je uradio u životu.

Bonus video: