Anži vraća dug Liverpulu

Derbi se igra u Moskvi, gdje Anži iz Mahačkale na neutralnom terenu dočekuje petostrukog šampiona Evrope, ekipu Liverpula
0 komentar(a)
Liverpul, Foto: Beta/AP
Liverpul, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.11.2012. 14:29h

Svi mečevi 4. kola Lige Evrope igraju se večeras, nakon čega bi mogli da budu poznati prvi putnici u šesnaestinu finala.

U najboljoj poziciji su Dnjepar, Atletiko Madrid, Genk, Videoton, Inter, Rubin, Lion, Sparta iz Praga, Metalist i Bajer Leverkuzen, koji će pobjedama osigurati plasman u nokaut fazu i relaksirano dočekati dva posljednja kola.

Ipak, u nekim grupama ništa nije riješeno. Derbi se igra u Moskvi, gdje Anži iz Mahačkale na neutralnom terenu dočekuje petostrukog šampiona Evrope, ekipu Liverpula.

Ekipa Gusa Hidinka i Željka Petrovića pokušaće da se osveti Englezima za poraz na “Enfild roudu” prošle sedmice (1:0) i pobjedom dođe na korak od druge faze.

"Nastavljamo sa paklenim rasporedom, svake sedmice igramo po dvije jake utakmice. Ipak, zadovoljan sam formom", rekao je Gus Hidink, najavivši povratak u tim povrijeđenog Lasa Dijare, nekadašnjeg veziste Reala.

Anži je drugi u Rusiji, sa bodom manje od CSKA, dok Liverpul mnogo gore stoji u engleskoj Premijer ligi - ekipa Brendana Rodžersa trenutno je tek 12. na tabeli.

I dok su navijači podijeljeni da li Liga Evrope treba toliko da interesuje “redse” ili ne, Rodžers je dao odgovor - na put u Moskvu nije poveo dva ponajbolja igrača, Stivena Džerarda i Luisa Suaresa.

"Nemojte misliti da nas ne interesuje Liga Evrope. Pokušaćemo da doguramo što dalje možemo", rekao je Marokanac u timu Liverpula, Ousama Asaidi.

Liverpul ima šest, a Anži četiri boda u grupi A. Tu su još Udineze (četiri) i Jang bojs (tri), koji će se obračunati danas u Kijevu.

Partizan je prije 14 dana u Milanu propustio veliku šansu da se vrati u trku za jedno od prva dva mjesta u grupi H, večeras će protiv Intera u Beogradu pokušati da popravi utisak.

"Želim samo da se pokažemo u pravom svjetlu", najavio je trener “crno-bijelih” Vladimir Vermezović.

Trener Intera Andrea Stramaćoni nije poveo u Beograd Ranokiju, Samuela, Snajdera, ali je i pored toga najavio jak sastav.

"Istrčaćemo sa najboljim timom u ovom trenutku", kazao je Stramaćoni.

Parovi

Grupa A

Anži - Liverpul

Udineze - Jang Bojs

Grupa B

Akademika - Atletiko Madrid

Viktorija Plzenj - Hapoel Tel Aviv

Grupa C

Fenerbahče - AEL

Olimpik Marsej - Borusija Menhengladbah

Grupa D

Bordo - Maritimo

Briž - Njukasl

Grupa E

Kopenhagen - Štutgart

Molde - Steaua

Grupa F

AIK - PSV

Napoli - Dnjepar

Grupa G

Bazel - Videoton

Sporting Lisabon - Genk

Grupa H

Nefči - Rubin

Partizan - Inter

Grupa I

Atletik Bilbao - Lion

Ironi Kirijat Šmona - Slavija Prag

Grupa J

Lacio - Panatinaikos

Totenhem - Maribor

Grupa K

Bajer Leverkuzen - Rapid Beč

Metalist - Rozenborg

Grupa L

Tvente - Levante

Hanover - Helsingborg

Bonus video: