Real - kakva mina sa druge pozicije!

"Ako budemo drugi, biće to veliki problem za prvoplasirane ekipe uoči žrijeba", izjavio je Portugalac, a onda nastavio:
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2012. 15:58h

Realu se “smiješi” drugo mjesto u grupi H nakon što je ekipa Žozea Murinja jedva izbjegla havariju u sudaru sa Borusijom Dortmund, osvježenjem u Ligi šampiona.

Ipak, samo jedan bod u dvije utakmice protiv “milionera” nije baš oduševio španske medije, koji su se po ko zna koji put zapitali - ima li ovaj Real lijeka za Njemce?

Murinjo je na realnost druge pozicije pred osminu finala odgovorio u svom stilu:

"Ako budemo drugi, biće to veliki problem za prvoplasirane ekipe uoči žrijeba", izjavio je Portugalac, a onda nastavio:

"Kada bi se takmičenje završilo danas, mi bismo otišli dalje. Mnogo puta sam pročitao u novinama kako je ovo najteža grupa u kojoj se Real ikada našao. U čemu je onda problem? Svo vrijeme smo ili prvi ili drugi na tabeli".

Da li iz razloga sujevjerja ili nečeg drugog, “specijalnom” očigledno ne bi smetalo da bude drugi.

"Dva puta sam osvojio Ligu šampiona kada sam bio drugi u grupi! Sa Portom sam izbacio Mančester junajted, a sa Interom sam bio bolji od Čelzija. Očigledno je da pozicija u grupi nije najvažnija stvar".

Real je protiv Borusije izbjegao poraz u samom finišu, golom Mesuta Ozila iz slobodnog udarca. Portugalac nije bio zadovoljan suđenjem:

"Kako da ne budem razočaran? Dali smo tri, a priznata su nam dva gola. Vidio sam snimak i uvjerio se u ono što mi je odmah bilo jasno - gol Kaljehona je bio regularan".

Za kraj, Murinjova poruka navijačima koji su stidljivo zviždali svojim fudbalerima dok je Borusija vodila 2:1.

"Da sam navijač, bio bih zadovoljniji da vidim ovakvu utakmicu, u kojoj je moj tim osvojio bod, nego neke utakmice iz drugih grupa Lige šampiona, koje su kvalitetom prije za Ligu Evrope!"

Pored dva boda, Real je protiv Borusije izgubio i Gonzala Iguaina, koji zajedno sa Karimom Benzemom neće biti u kombinaciji za prvenstveni meč sa Levanteom.

“Kraljevi”, međutim, i dalje imaju šansu da budu prvi, jer imaju samo bod manje od Borusije. “Milioneri” do kraja čekaju Siti i gostuju Ajaksu, dok Španci čekaju Holanđane i gostuju u Engleskoj.

Siti je nakon remija sa Ajaksom ispao iz kombinacija da se plasira u drugu fazu.

Manćini bijesnio na sudiju

Teški dani za Roberta Manćinija - Siti je već drugu sezonu zaredom posrće u Ligi šampiona, a novinari sve češće postavljaju pitanja da li se plaši otkaza. Italijan nema sreće ni sa sudijama, na koje je bijesnio nakon remija sa Ajalsom (2:2).

Italijan je razmakao svoje fudbalere od danskog sudije Petera Rasmunsena, a onda mu ni malo kulturno objasnio u lice da svoj posao nije obavio kako treba.

Ipak, prošao je bez kazne - Uefa je saopštila juče da nije pokrenula postupak protiv italijanskog trenera.

"Nije pokrenut postupak, jer ništa nije prijavljeno od strane delegata ili sudije", rekli su iz Uefe. Kaznu je izbjegao i Baloteli koga je Aguero spriječio da se u četiri oka obračuna sa sudijom Rasmunsenom.

Bonus video: