Pobjede Čelika, Mladosti i Grblja

Revanš utakmice na programu su 21. novembra. Tog dana biće odigran prvi četvrtfinalni meč između udućnosti i Zete, dok je revanš zakazan za 28. novembar.
56 pregleda 1 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.11.2012. 14:54h

Čelik i Mladost su na korak od polufinala Kupa Crne Gore, dok je priželjkivanu prednost uoči revanša ostvario i Grbalj, opet bez primljenog gola - epilog je prvih mečeva četvrtfinala.

Revanši su na programu 21. novembra, kada će biti odigran i prvi četvrtfinalni meč između Budućnosti i Zete, koji je odložen kako bi se teren stadiona pod Goricom sačuvao za meč sa San Marinom naredne srijede.

Čelik ne da trofej

Čelik je sve dileme protiv Loćena riješio u prvom poluvremenu - tada su “metalurzi” postigli oba gola, a Cetinjani ostali sa igračem manje zbog isključenja Blaža Perutovića.

Domaćin je, međutim, stao u nastavku, što nije baš oduševilo trenera Slavoljuba Bubanju.

Dobro smo otvorili utakmicu, ali nakon crvenog kartona kao da nismo imali igrača više. U nastavku smo djelovali neozbiljno, prosto smo se utrkivali ko će više prilika da propusti. Svakako da ću skrenuti igračima pažnju na ponašanje u drugih 45 minuta. Imamo dobar rezultat, koji je i dalje aktivan za oba rivala", rekao je Bubanja nakon meča.

Čelik je poveo u 17. minutu - Kasapi je odlično „zavukao“ loptu između defanzivaca Lovćena, odlično ga je pročitao Darko Zorić, koji je sa 15 metara poslao loptu iza leđa Vujovića. Osam minuta kasnije nova radost – nakon duplog pasa sa Simićem, Bulajić je perfektnim udarcem poslao loptu u nebranjeni dio mreže

Nakon odmora je Čelik i promašivao šanse. Posebno se to odnosi na period od 53. do 65. minuta kada izgledne prilike nijesu realizovali Zorić, Ivanović, Kasapi...

"Zaslužena pobjeda fudbalera Čelika. Jednostavno, nismo imali priliku da ugrozimo gol protivnika. Bez obzira na situaciju u klubu, moram biti zadovoljan kako smo odigrali protiv agresivnog domaćina. Ovo je bilo prvo poluvrijeme, nadam se da ćemo u revanšu biti mnogo bolji", rekao je Slobodan Halilović, trener Lovćena.

Grblju Kup kao prvenstvo

Sjanju seriju iz prvenstva, Grbalj je nastavio i u Kupu. Četa Aleksandra Nedovića ostvarila je minimalnu prednost protiv Mornara uoči revanša u Baru, a golman Mileta Radulović opet nije primio gol.

"Uspjeli smo da postignemo pogodak i da ne primimo ni- jedan, i smatram da je to najvažnije pred revanš. Znam da će nam biti teško u Baru, ali isto tako vjerujem da posjedujemo kvalitet da se plasiramo u narednu rundu Kupa", rekao je strijelac odlučujućeg gola, Miloš Đalac.

Mornar je bio organizovan u prvom dijelu i imao dvije šanse - Jovančov u 8. minutu nije uspio da iskoristi kiks domaće odbrane, dok je šut Sekulića u 26. odbranio Radulović. Prve znake života Grbljani su pokazali u 37. minutu. Nakon dobrog solo prodora po lijevoj strani, Đalac je šutirao pored gola. Nastavak je donio ofanzivniji pristup domaćih koji se isplatio u 54. minutu – rezervista Dragan Nikolić je odlično prošao po desnoj strani, ubacio loptu u srce šesnaesterca, a Miloš Đalac u maniru pravog golgetera, iz punog trka je sproveo u mrežu.

"Težak meč, odluka će biti donesena tek nakon revanša. Željeli smo da postignemo gol koji bi nam dodatno olakšao posao, ali i pored zrelih prilika koje smo imali, jednostavno nijesmo uspjeli da savladamo Radulovića", rekao je kapiten Mornara, Đorđe Vojvodić. Mornar je preko Sekulića u 75. minutu mogao da poravna rezultat, dok je Janković u finišu imao šansu da poveća prednost Grblja.

„Brejk” Mladosti

Fudbaleri Mladosti napravili su brejk protiv Petrovca na neutralnom terenu na Cetinju i sada je plasman u polufinale u njihovim rukama.

Gol odluke na Obilića poljani (teren Petrovca je suspendovan zbog loših uslova) postignut je u 35. minutu - Miloš Pavićević se prošetao kroz odbranu protivnika i šutem lijevom nogom sa ivice šesnaesterca postigao zlatni gol za svoj tim.

Ispostavilo se da je taj detalj i presudio utakmicu u kojem je formalni domaćin u nastavku mogao da izjednači rezultat (dvije dobre šanse imao je Muhović), ali i da primi još jedan gol, jer je Grbović na gol liniji zaustavio pokušaj Mandića u samom finišu.

Podgoričani su tako na najboljem putu da se revanširaju Petrovcu za prošlogodišnju eliminaciju, takođe u četvrtfinalu. I tada je sve bilo riješeno u prvom meču - četa Milorada Malovrazića slavila je u Podgorici sa 3:1.

Za 14 dana moraće da ponovi takav rezultat, ako želi u polufinale.

Grbalj – Mornar 1:0

Grbalj – Stadion u Radanovićima. Gledalaca: oko 200. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica), Miloš Asović (Berane), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelac: Miloš Đalac u 54. minutu. Žuti kartoni: Nemanja Nikolić, Carević (Grbalj), Stanišić (Mornar).

Grbalj: Radulović 7, Magud 6,5, Carević 6,5, Radusinović 7, Bogdanović 6,5, Martinović 6,5 (Milojko 6,5), Ragipović 7, Pepić 6,5 (D. Nikolić 6,5), Janković 7, Merdović 6,5 (N. Nikolić), Đalac 7,5.

Mornar: Radanović 6, Bubanja 6, Radovanović 6, Stanišić 6, Vojvodić 6,5, Sekulić 6, Merdović 6, Gačević 6 (Džanović), Marković 6, Kacić 6 (Rajković), Jovančov 6 (Bogdanović 6,5).

Čelik – Lovćen 2:0

Nikšić – Stadion kraj Bistrice.Gledalaca: 400. Sudija: Miraš Cerović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Miodrag Brajović (Spuž). Strijelci: Zorić u 17. i Bulajić u 25. minutu za Čelik. Žuti kartoni: Zorić, Ivanović, Dubljević (Čelik), Perutović, Bogdanović, Mirković (Lovćen).Crveni karton: Perutović (Lovćen).

Čelik: Banović -, Dubljević 7, Videkanić 6,5, Adrović 6,5, Ilić 6,5, Kolev 6,5, Bulajić 7,5 (Mirković), Kasapi 6,5 (Agović), Simić 6,5 (Kasalica), Zorić 7, Ivanović 7.

Lovćen: Perović 7, Mirković 5,5, V.Martinović 5,5 (Turković), I.Martinović 5,5 (Marković), Vušurović 5,5, Novović 5,5, Stevović 6, Hočko 5,5 (Radunović), Perutović -, Bogdanović 5,5, Djurišić 5,5.

Petrovac - Mladost 0:1

Cetinje - Stadion: Obilića poljana. Gledalaca: 100. Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Marko Stanković (Cetinje). Strijelci: Pavićević u 35. minutu. Žuti kartoni: Vratnica, Grbović, Šofranac (Petrovac), Mandić, Šofranac (Mladost).

Petrovac: Popović 6, Radulović 6, Vratnica 5,5 (Mihailović 6), Grbović 6, Lakić 5,5, Šofranac 5,5, Golubović 5,5, Jovanović 5,5, Marković 5,5, Leverda 5,5 (Jablan 6), Vujačić 5,5 (Muhović 6).

Mladost: Marčelja 7, Živković 6,5, Tatar 6,5, Mandić 6,5, Šofranac 6,5, Eber 6 (Šćepanović 6), Mitrović 6,5, Sanković 6,5, Pavićević 7 (Savićević 6), Božović 6,5 (Adžović), Seratlić 6,5.

Bonus video: