Domaćin u ekstazi, Čerišev još ne zna da li sanja

"Pobjeda je lijepa, ali napravili smo samo prvi korak, dolaze sve teži protivnici. Naredni je Egipat", bio je staložen selektor Rusije Stanislav Čerčesov
75 pregleda 3 komentar(a)
Čerišev, Foto: Reuters
Čerišev, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.06.2018. 18:13h

Od depresije i pesimizma kojima su dočekali Mundijal, do euforije i ekstaze nakon prvog meča - to je put koji su prešli ruski fudbaleri, za samo 95 minuta, koliko je trajao meč sa Saudijskom Arabijom.

"Nisam mogao ni da sanjam nešto poput ovoga. Nemam riječi da opišem kako se sada osjećam. Imao sam mnogo povreda, sa njima je patila i moja porodica - ovo je i za njih", kazao je Denis Čerišev, koji je ušao sa klupe i postigao dva gola za Ruse - njegove prve u nacionalnoj selekciji.

Selektor Stanislav Čerčesov bio je hladan kao špricer.

"Pobjeda je lijepa, ali napravili smo samo prvi korak, dolaze sve teži protivnici. Naredni je Egipat, a ne znam da li će Salah igrati. Sa njim i bez njega oni nisu ista ekipa".

Čerčesov je izrazio zabrinutost zbog povrede Alena Džagojeva.

"Ne znam da li će uopšte više moći da igra na Mundijalu. Sjutra ide na snimanje".

Selektor Saudijske Arabije Haun Antonio Pici bio je, jasno, razočaran. "Težak i neočekivan poraz. Ne, nisu nas Rusi iznenadili, jesu igrali dobro, ali za ovakav rezultat je krivo naše loše izdanje. Imamo još dva meča i moraćemo da mijenjamo strategiju", kazao je Pici.

Bonus video: