Van Persi bez milosti prema Arsenalu

Holanđanin nije želio da slavi pogodak, a kasnije je objasnio i da je to bilo iz poštovanja prema "Vengeru, klubu i navijačima"...
55 pregleda 1 komentar(a)
Van Persi, Foto: Reuters
Van Persi, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2012. 09:38h

Navijači Arsenala su mu žestoko zamjerili što je otišao iz kluba, Arsen Venger je u najavi duela protiv Mančester junajteda priznao da nije očekivao da će mu čovjek koji je u dresu "tobdžija" igrao najbolji fudbal zabiti nož u leđa i pojačati konkurenta...

Sve to ga, međutim, nije poremetilo - Robin van Persi je u svom stilu dao gol protiv londonskog kluba, a onda i pokazao da je gospodin na terenu, jer nije zamjerio nikom na teškim riječima. Holanđanin nije želio da slavi pogodak, a kasnije je objasnio i da je to bilo iz poštovanja prema "Vengeru, klubu i navijačima"...

GOLMANI

Jaskelainen (Vest Hem) - Sitiju ne ide baš najbolje ni u Premijer ligi, a na "Apton parku" je za zaustavljanje šampiona bio zadužen finski čuvar mreže.

Krul (Njukasl) - Liverpul je dominirao, kao i na svakom meču na "Enfildu" ove sezone, ali "redsima" jednostavno ne ide.

ODBRANA

Taski (Štutgart) - „švabe” su osvojile bod u Dortmundu i iskoristile to što je njemački šampion u ovom trenutku više okrenut Ligi šampiona.

Evra (Mančester junajted) - u odbrani i nije imao previše posla, jer je Arsenal bio bezopasan. Ali, izašao je iz prosjeka i pogodio za 2:0, samim tim i riješio meč na "Old trafordu".

Alba (Barselona) - opet je bio strijelac, i to iz ogromnog ofsajda. Ipak mu to nije smetalo da proslavi kao da je postigao evrogol.

SREDINA

Modrić (Real Madrid) - dočekao je prvi gol u Realu i potvrdio da mu je forma u usponu...

Esjen (Real Madrid) - ... isti slučaj je i sa asom iz Gane, koji je najzad igrao na svojoj poziciji kod Žozea Murinja.

Švajnštajger (Bajern) - poraz u prošlom kolu od Bajera nije promijenio ništa u Minhenu. Bajern se osvijestio i opet melje...

Guarin (Inter) - bio je džoker Andree Stramaćonija u derbiju sa Juventusom. Od trenutka kada je ušao u igru Inter je tempom pregazio „staru damu”. Kolumbijac je i bio najzaslužniji za drugi gol "crno-plavih".

Gomes (Katanija) - Sicilijanci igraju fudbal po ukusu mnogih na Apeninima. Lacio je izgleda bio najviše impresioniran, zato je i primio četiri gola na "Masiminu".

Kabaje (Njukasl) - autor je najljepšeg gola prethodnog kola u Premijer ligi. Ove sezone je pravi lider tima menadžera Alana Pardjua.

NAPAD

Van Persi (Mančester junajted) - nije imao milosti prema bivšem klubu. Već nakon dva minuta igre je načeo "tobdžije" i lansirao "đavole" na prvo mjesto.

Milito (Inter) - "dva gola Juventusu se pamte zauvijek", rekao je Milito nakon velike predstave u Torinu. Princ je predvodio Inter do velikog trijumfa, a "damu" ostavio na 49 mečeva zaredom bez poraza.

Soldado (Valensija) - i njegov osjećaj za gol je za divljenje. U subotu veče je bio raspoložen da uzme slavu Radamelu Falkau. I makar na 90 minuta je to uspio.

Osvaldo (Roma) - od svih napadača Rome ima najbolji prosjek - na sedam utakmica je bio strijelac šest puta. "Biću još bolji", poručio je italijanski reprezentativac.

Krkić (Milan) - navijači Milana su dugo čekali na njegov pogodak. Kjevo je stigao kao poručen - "rosoneri" su slavili sa 5:1, a Krkić konačno zatresao mrežu.

Jovetić (Fiorentina) - opet je „viola” morala da sačeka inspirisanog Jovetića. "Utakmica je bila riješena onog trenutka kada se u drugom poluvremenu razigrao Jo-Jo", napisao je "Medijaset".

Palasio (Inter) - Stramaćoni ga je strpljivo čekao zbog povrede i to se isplatilo - Interov napad s njim djeluje neuhvatljivo.

Bonus video: