Real na ispitu protiv "milionera"

"Da li sam zabrinut? Jesam, jer igramo protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Njemačke i lidera u našoj grupi", rekao je Murinjo...
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2012. 13:08h

Duel od prije dvije sedmice na "Signal Iduna parku" je bio samo uvod, Real Madrid i Borusija će večeras u Madridu opet biti u centru pažnje u utakmici koja je ujedno i bitka za prvo mjesto u grupi.

"Milioneri" su u prošlom kolu pobijedili i nadigrali Madriđane, tim trijumfom i preuzeli prvo mjesto s bodom više, ali i upozorili Žozea Murinja da ne smije da ih potcijeni...

Mančester siti dočekuje Ajaks u istoj grupi, traži trijumf kojim bi sačuvao šanse za jedno od prva dva mjesta, iako malo ko vjeruje da je moguće da na kraju odu u osminu finala.

Murinjo: Brine me Borusija

Murinjo je u subotu upisao 100. pobjedu na klupi Reala (u 133 utakmice), ali je i sam priznao da mu je od jubileja mnogo važnije da savlada Borusiju.

"Da li sam zabrinut? Jesam, jer igramo protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Njemačke i lidera u našoj grupi. Borusija je jak tim, ima mnogo majstora i uvijek želi da se nadigrava", rekao je Murinjo na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Real je u Dortmundu bio daleko od pravog izdanja, a Portugalac vjeruje da takav meč ne može da se ponovi.

"Borusija je u tom duelu bila bolja, zasluženo je pobijedila. Sada moramo da reagujemo, a konkurencija kakvu mi imamo u grupi ne može da se pobijedi tek tako, neophodne su velike partije", kazao je Murinjo.

Murinjo je novinarima potvrdio da će štoper Rafael Varan opet biti starter, a očekuje se da Karim Benzema ostane na klupi i da šansu dobije Gonsalo Iguain.

S druge strane, trener Borusije Jirgen Klop želi da njegova ekipa opet zablista, kao i protiv Reala i kao u Mančesteru kada je nesrećno izgubila dva boda...

"Naš cilj je da prođemo grupu, ali i da odigramo dobar meč u Madridu. Znamo ko je Real i da će htjeti da nam se revanšira za poraz iz Dortmunda. Ipak, spremni smo na veliku bitku", poručio je Klop.

Manćini: Nezreli smo za Ligu šampiona

Sitiju ne preostaje ništa drugo sem da pokuša da pobijedi sve do kraja i da se uzda u ostale rezultate.

Prvi naredni protivnik, Ajaks, na papiru je najlakši, ali "građani" se nisu dobro proveli u Amsterdamu prije dvije nedjelje (izgubili 3:1).

"Trebaju nam tri pobjede do kraja, prolazimo sto odsto ako ih zabilježimo. Vidjećemo koliko je to realno, ali moramo da vjerujemo", kazao je menadžer engleskog šampiona Roberto Manćini.

Siti nakon Ajaksa čeka i meč s Realom kod kuće, potom i gostovanje u Dortmundu.

"Kada bih rekao da smo spremni da osvojimo Ligu šampiona, to baš i ne bi bilo ispravno. Velike stvari u ovom takmičenju se dešavaju u februaru i martu, a mi smo kao i prošle godine dobili tešku grupu. Izgle da nismo zreli za Ligu šampiona", dodao je Italijan.

Milan u naletu?

Milan je u subotu deklasirao Kjevo (5:1), a pobjeda nad Malagom bi vjerovatno i označila najavu boljih dana za "rosonere".

Ipak, Španci dolaze u Milano puni samopouzdanja - imaju tri pobjede i jedina su ekipa u Ligi šampiona koja još nije primila gol. Milan ima četiri boda, jedan više od Zenita...

"Ova utakmica jeste važna, ali nije presudna, jer će borba za prva dva mjesta trajati do posljednjeg kola", rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Zenit gostuje Anderlehtu, kojeg je u prošlom kolu u Sankt Peterburgu pobijedio golom Aleksandra Keržakova iz penala.

Rusi će u Briselu biti jači za Igora Denisova, ali će zbog povrede izostati Hulk. Luka Đorđević se nalazi među 20 igrača koji su otputovali u Belgiju.

"Djelujemo sve bolje, forma nam je u usponu. Povratkom Denisova imamo mnogo više opcija i vjerujem u pobjedu", istakao je trener Zenita Lućano Spaleti.

GRUPA A - DANAS: Dinamo K. - Porto, PSŽ - Dinamo Z.

GRUPA B: Šalke - Arsenal, Olimpijakos - Monpelje.

GRUPA C: Anderleht - Zenit, Milan - Malaga.

GRUPA D: Mančester siti - Ajaks Real M. - Borusija D.

GRUPA E - SJUTRA: Čelzi - Šahtjor, Juventus - Nordsjeland.

GRUPA F: Valensija - BATE, Bajern - Lil.

GRUPA G: Seltik - Barselona, Benfika - Spartak M.

GRUPA H: Braga - Mančester junajted, Kluž - Galatasaraj.

Galerija

Bonus video: