Mileta Radulović: Ovo je uspjeh čitavog Grblja

"Rekord nikada neću doživljavati kao lični uspjeh. Ovo je veliki uspjeh svih - uprave kluba, trenera, igrača", skromno komentariše Radulović.
235 pregleda 4 komentar(a)
Mileta Radulović, Foto: Vesko Belojević
Mileta Radulović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.11.2012. 10:20h

Impresivna serija Grblja od devet mečeva bez poraza u domaćem šampionatu, ujedno i bez primljenog pogotka, lansirala je novog rekordera - nakon subotnjeg trijumfa nad Čelikom (2:0), mreža golmana Milete Radulovića netaknuta je čak 835 minuta!

Time je pomjerena granica u crnogorskom šampionatu i srušen rekord sadašnjeg golmana Petrovca Nemanje Popovića, koji je braneći za Mogren bio nesavladan 815 minuta.

A Radulovićeva brojka odnosi se na prvenstvo, a kada bi se zbrajali zvanični mečevi cifra bi iznosila nestvarnih 1.105 minuta (Grbljani nisu primili pogodak na tri dosadašnja meča u Kupu). I hronološki, zaista impresivno zvuči da je paučinu sa Radulovićeve mreže posljednji put skinuo Nedeljko Vlahović u 4. kolu, 25. avgusta pod Golubinjom (Rudar je tada slavio sa 1:0). Nakon toga, Grbljani kao da su začarali mrežu...

"Svi u klubu zadovoljni smo što su ispunjeni naši ciljevi. A važnije od mog rekorda i svega ostalog je što smo osvojili tri boda protiv Čelika. A rekord nikada neću doživljavati kao lični uspjeh. Ovo je zapravo veliki uspjeh svih - uprave kluba, trenera, igrača... Ovo je plod zajedništva čitave ekipe", skromno komentariše Radulović.

Golman Grblja nije štedio komplimente na račun svojih saigrača...

"Ništa ne bih mogao bez tima, igrači maksimalno korektno odrađuju svoj dio posla. Mislim da Glavan i Radusinović čine najbolji štoperski tandem u ligi, a tu je i Carević koji je pokazao da i na njega može ozbiljno da se računa. Naša odbrana počinje od najisturenijeg Nemanje Nikolića, koji odrađuje dosta posla u defanzivnim zadacima. Bilo je dosta priče oko toga što napadači nisu dali više golova, ali oni zaista imaju veliki doprinos u svemu ovome što smo napravili", kaže Radulović.

No, iako ne želi da stavlja sebe u prvi plan, jasno je i da rekorder ima ogromne zasluge - Radulović je sigurnim intervencijama iz kola u kolo podizao samopouzdanje sebi i saigračima. A rekord je uslijedio kao nagrada za 31-godišnjeg golmana.

"Poznata je ta priča o golmanima i iskustvu, ali ono što meni puno znači je velika sloboda koju imam kod šefa stručnog štaba Aleksandra Nedovića i trenera Srđana Nikića. Oni su, inače, moji drugovi još i prije nego što sam došao u Grbalj, još dok su bili fudbaleri. Nema nikakvog pritiska i to je ono što olakšava posao svakom golmanu", dodao je Radulović.

A Grbljani će biti na velikom iskušenju u narednom kolu protiv Budućnosti pod Goricom. Ostaje da se vidi mogu li Radulović i njegov tim da odole i protiv šampiona, koji se poslije dva uzastopna trijumfa približio vrhu...

"Prvo razmišljamo o Kupu i prvoj utakmici sa Mornarom koja nas čeka u srijedu na domaćem terenu. Cijenimo rivala, ali probaćemo da napravimo rezultat koji bi nas približio polufinalu, a onda ćemo da razmišljamo o meču sa šampionom. Potrudićemo se, naravno, da budemo pravi i protiv Budućnosti, koja je veliki klub i ima pravu ekipu", zaključio je Radulović.

Strpljenje je ključ

Podatak da Grbljani na devet posljednjih prvenstvenih mečeva nisu primili pogodak, te da su čak šest puta odigrali 0:0 (uz tri trijumfa sa identičnih 2:0) mogao bi da nadeve na zaključak da ekipa igra defanzivno.

Ali, tako nešto mogli bi da pomisle puki statističari ili oni koji samo površno prate domaća fudbalska zbivanja. Grbljani su od osnivanja lige nezavisne Crne Gore prepoznati kao ekipa koja voli da se nadigrava...

Tako je i sada, a očigledno da je trener Aleksandar Nedović u novoj sezoni dobro “izbalansirao” odbranu i napad.

"Daleko od toga da igramo defanzivno. Mi smo zapravo strpljivi, nigdje ne žurimo i čekamo svoju šansu. I na svakoj utakmici nam se ukažu minimum tri-četiri prilike. I trebalo je da imamo još koji bod", smatra Radulović.

Bonus video: