Suares spasao "redse", KPR i Reding i dalje bez pobjede

Sada je "Enfild" neporažen napustio Njukasl (1:1), pa je Liverpul ostao na samo jednoj pobjedi na svom terenu ove sezone u Premijer ligi...
1 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Beta/AP
Luis Suares, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.11.2012. 19:18h

Liverpul je po već viđenom toliko puta viđenom scenariju izgubio bodove na „Enfild roudu” - dominirao je i stvarao šanse, a na kraju jedva izvukao bod.

Sada je hram "redsa" neporažen napustio Njukasl (1:1), pa je Liverpul ostao na samo jednoj pobjedi na svom terenu ove sezone u Premijer ligi (u prošlom kolu je savladan Reding).

I ne samo to - Liverpul je u 2012. samo tri puta trijumfovao na svom terenu.

"Bili smo fenomenalni i zaslužili smo tri boda. Morali smo da iskoristimo veliki broj šansi", rekao je Brendan Rodžers.

Njukasl je, s druge strane, prekinuo seriju od sedam uzastopnih poraza u gostima protiv Liverpula, a Francuz Johan Kabaje će se pamtiti kao prvi igrač "svraka" još od 2004. koji je tresao mrežu engleskog velikana u tim međusobnim duelima.

Posljednji put je prije osam godina na „Enfildu” pogodio Patrik Klajvert.

Kabaje je u 43. minutu donio prednost svom timu, a bod Liverpulu je donio Luis Suares u 67. Domaćin je do kraja napadao, posljednjih šest minuta je imao i igrača više (isključen Fabrisio Koloćini), ali je sastav Alana Pardjua preživio...

"Mislim da smo izgledali dobro kod vođstva, a onda smo primili jeftin gol i moglo je sve da se završiu loše za nas. Izgubili smo neke igrače zbog povreda i isključenja, ali moramo da cijenimo ovaj bod", kazao je Pardju.

Meč je obilježio i Stiven Džerard koji je danas 600. put nosio dres kluba u kojem je ponikao...

KPR i Reding su i nakon okršaja u Londonu ostali jedina dva tima u Premijer ligi bez trijumfa.

Na "Loftus roudu" je bilo 1:1, a bliži trijumfu su bili gosti.

Reding je poveo golom Letonca Kasparsa Gorkša nakon voleja, a bod „rendžerima” je donio Đibril Sise.

"Ova situacija se nikom od nas ne dopada. Potreban nam je trijumf da dobijemo samopouzdanje, onda bi bilo lakše. Ostaje nam da radimo još jače", istakao je menadžer KPR-a Mark Hjuz za kojeg se već sedmicama vjeruje da je "zreo" za otkaz.

Bonus video: