Dobili smo Juventus igrom na terenu, a to je ono najslađe

"Nije lako bilo izdržati ironične izjave iz Juventusa, ali u poluvremenu sam bio siguran da ćemo dobiti", istakao trener Intera
0 komentar(a)
Stramaćoni i Milito, Foto: Beta/AP
Stramaćoni i Milito, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.11.2012. 10:35h

Inter je očitao lekciju Juventusu u Torinu, a najsrećniji bio je Andrea Stramaćoni, koga su iz tabora domaćina potcjenjivali prije meča.

Posebno je bio ironičan Đuzepe Marota, sportski direktor italijanskog šampiona.

Mladi trener Intera sve je to stoički podnio i odgovorio Maroti, ali i ostalim kritičarima tako gdje je bilo i najvažnije, na terenu.

Ovim slavljem tim iz Milana je istakao ozbiljnu kandidaturu u borbi za titulu.

"Iz Juventusa nisu bili korektni prije utakmice. Bili su sarkastični u izjavama, pogotovo prema meni. Mislim da je, ako ništa drugo, Inter zaslužio malo više poštovanja, jer je ipak nedavno dominirao italijanskim fudbalom, pa i evropskim“, rekao je Stramaćoni.

On se potom osvrnuo i na igru koju su njegovi fudbaleri prikazali u Torinu.

Iako su gubili, smogli su snage i došli do slavlja, čime su prekinuli Juventusov niz od 49 utakmica bez poraza.

"Dobili smo Juventus i to igrom na terenu, to je ono najslađe. Igrali smo odlično, cijelu utakmicu, a pogotovo u drugom poluvremenu. Isto tako, teško je kada primite gol poslije svega nekoliko sekundi. Nama se to dogodilo, ali ovi momci nisu ni u jednom trenutku odustajali od našeg plana, što se na kraju i isplatilo“.

Ova pobjeda za Stramaćonija ima poseban značaj.

"Najveći dan u mojoj karijeri bio je kada me je Masimo Morati postavio za trenera Intera, a ovaj trijumf je drugi najsrećniji dan. Nije lako bilo izdržati ironične izjave iz Juventusa, ali u poluvremenu sam bio siguran da ćemo dobiti. Vidio sam to na licima igrača, vjerovali su u sebe, što se na kraju i potvrdilo. Inter raste iz meča u meč, a nadam se da će pobjeda u Torinu donijeti igračima još više samopouzdanja“, zaključio je Stramaćoni.

Bonus video: