Rekordi Barselone i Murinja, poraz Atletika

Barselona savladala Seltu (3:1) i zadržala osam bodova prednosti u odnosu na Real, koji je deklasirao Saragosu (4:0)
1 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.11.2012. 22:43h

Barselona i Real zabilježili su rutinske pobjede u 10. kolu Primere, a novost je poraz Atletiko Madrida - “kolčonerosi” su se u Valensiji okliznuli prvi put ove sezone.

Tako su Katalonci ostali sami na vrhu tabele, sa tri boda više od Atletika i osam od Reala.

Pobjeda čete Tita Vilanove u okršaju sa Seltom imala je i dodatni značaj, jer je Barselona sa 28 od mogućih 30 bodova u dosadašnjih 10 kola izjednačila sopstveni najbolji start sezone.

Adrijano je otvorio goste u 21. minutu, ali se gosti iz Galicije nisu dali - samo dva minuta kasnije izjednačio je Bermeho. A samo tri minuta kasnije Barselona je opet vodila - Vilja je pogodio na dodavanje Inijeste.

U nastavku je viđen samo jedan gol Barse, pod čudnim okolnostima - spektakularna asistencija Vilje opila je i pomoćnog sudiju, koji nije vidio ofsajd Žorija Albe od najmanje dva metra.

Real je dobio Seltu, takođe uz rekord, ali Žoze Murinja - Portugalac od sinoć može da se pohvali da je najbrže stigao do 100. pobjede od svih trenera Reala. Za to su mu bile potrebne samo 133 utakmice...

Dosadašnji rekord držao je Migel Munjos, koji je utrošio 140 utakmica. Leu Benhakeru je do stotke trebalo 160 mečeva, Visente del Boskeu 185...

Pobjeda Reala nad Saragosom pamtiće se i po debitantskim golovima Esjena i Modrića u "kraljevskom klubu". Obojica su pogodila u nadoknadi vremena...

Atletiko je pao prvi put poslije 10 kola. Soldado je u 20. minutu sjajnim volejom lansirao Valensiju, a pobjedu je ovjerio Valdez u nadoknadi.

Rezultati:

Valensija - Atletiko Madrid 2:0

Soldado 20, Valdes 90+4

Malaga - Rajo Valjekano 1:2

Demikelis 49 - Piti 11, 60

Barselona - Selta 3:1

Adrijano 21, Vilja 26, Alba 61 - Bermeho 23

Real Madrid - Saragosa 4:0

Iguain 23, Di Marija 25, Esijen 90, Modrić 90+2

Nedelja:

Real Sosijedad - Espanjol

Deportivo - Majorka

Osasuna - Valjadolid

Granada - Atletik

Sevilja - Levante

Ponedeljak:

Hetafe - Betis

Bonus video: