Interova lekcija Juventusu, poraz "dame" nakon 49 mečeva

"Crno-plavi" nadigrali aktuelnog šampiona i nanijeli mu prvi poraz još od maja prošle godine u Seriji A...
54 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2012. 22:14h

Od maja prošle godine je trajala nepobjedivost Juventusa u Seriji A, a njen kraj nije mogao da bude bolniji - seriju je prekinuo Inter, veliki protivnik, nakon afere Kalćopoli i najomraženiji rival...

Inter je ponizio šampiona u Torinu (3:1), održao mu čas fudbala koji je ove sezone demonstrirao samo još Šahtjor na "Juventus areni" i niz od 49 utakmica bez poraza u prvenstvu je pukla u paramparčad.

Tako je rekord Milana i Fabija Kapela od 58 mečeva bez poraza ostao nedodirljiv...

"Milito lansirao Inter u orbitu, Juve više nije nepobjediv”, napisala je "Gazeta delo sport", dok je "Korijere" veliku pobjedu vidio kao "Interovu bajku".

Bitka za titulu

I Skudeto je sada u vazduhu, Juve je propustio veliku šansu da ode na plus sedam, ali nije ni zaslužio, jer je opet poguran i od strane sudija, i to već poslije 18 sekundi igre.

Kvadvo Asamoa je, naime, bio makar metar i po ispred bekova Intera u trenutku kada je dobio loptu od Mirka Vučinića. Linijski sudija se nije oglasio, a Arturo Vidal lako pogodio...

Juve je kasnije i dominirao, imao i dvije odlične šanse da sruši protivnika, ali se u nastavku sve promijenilo - Dijego Milito prvo iz penala, potom i iz igre i na kraju Rodrigo Palasio su nanijeli težak poraz torinskom timu.

"Na poluvremenu smo saznali da je gol protivnika bio iz čistog ofsajda i svi smo bili ljuti. Složili smo da možemo da promijenimo stvari i izašli na teren da se dokažemo", rekao je Milito.

Andrea Stramaćoni je imao jasnu poruku za sportskog direktora Juvea Đuzepea Marotu koji je pred meč za "Skaj" rekao da šampion „može da se uzda u taktiku trenera Intera”.

"Čuo sam da se nije bojao našeg trija (Milito, Palasio, Kasano). Nije mi se svidjela ta ironija, ali bih volio da čujem šta ima Marota da kaže sada".

I odgovor je stigao. Neočekivano...

"Strama je imao hrabrosti, nije lako igrati u Torinu s tri napadača", spustio je loptu Marota.

Bez Mirka Juve nema igru

Vučinić je bio ponajbolji pojedinac u prvom poluvremenu, ali je zamijenjen na odmoru nakon što se požalio na povredu lista.

Crnogorskog kapitena je zamijenio Niklas Bendtner i tu je igra „stare dame” izgubila svaku smisao, jer u drugom poluvremenu nije imala praktično nijedan ozbiljan napad.

"Inter je iskoristio šanse, mi nismo i to je presudilo. Prihvatamo poraz, ali ne treba da pravimo dramu. Moramo da nastavimo dalje i okrenemo se Nordsjelandu u Ligi šampiona", poručio je vršilac dužnosti trenera Juvea Anđelo Alesio.

Milan dao pet golova!

U prvom meču ovog kola, Milan je iskalio bijes na Kjevu (5:1) a upisalo se pet različitih igrača - pogađali su Urbi Emanuelson, Rikardo Montolivo, Bojan Krkić, Stefan El Šaravi i Đampaolo Pacini.

"Bila je ovo lijepa noć", rekao je Masimilijano Alegri, dok je Adrijano Galijani bio euforičan:

"Milan se vraća na velika vrata", dodao je Galijani.

Sjutra se igraju ostali mečevi: Peskara - Parma, Bolonja - Udineze, Katanija - Lacio, Fiorentina - Kaljari, Napoli - Torino, Sampdorija - Atalanta, Sijena - Đenova, Roma - Palermo.

Galerija

Bonus video: