Remi za Čelzi i Siti, Mančester junajted na vrhu Premijer lige

Fudbaleri Mančester junajteda došli su do vodeće pozicije engleske Premijer lige, pošto su danas na svom terenu pobijedili londonski Arsenal sa 2:1 u prvoj utakmici 10. kola.
5 komentar(a)
Evra, Foto: Beta AP
Evra, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.11.2012. 19:56h

Fudbaleri Mančester junajteda došli su do vodeće pozicije engleske Premijer lige, pošto su danas na svom terenu pobijedili londonski Arsenal sa 2:1 u prvoj utakmici 10. kola, ali i zahvaljujući remiju Čelzija protiv Svonsija (1:1).

Priliku da preskoči "plavce" propustio je i šampion Mančester Siti, koji je odigrao bez golova u gostima protiv Vest Hema, u posljednjoj večerašnjoj utakmici 10. kola Premijer lige.

Bivši kapiten Arsenala Robin van Persi doveo je Mančester junajted u vođstvo u 3. minutu, na 2:0 povisio je Patris Evra u 67, dok je jedini gol za goste postigao Santi Kazorla u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Imao je Čelzi vođstvo od 61. minutu, kada je protivničku mrežu zatresao Viktor Mozes, ali je veliki bod domaćinu donio Pablo Ernandez dva minuta prije kraja meča.

Veliko iznenađenje napravio je Vigan, koji je u gostima pobijedio Totenhem sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Ben Votson u 56. minutu.

Everton je na gostovanju Fulamu osvojio bod poslije velikog preokreta i dva pogotka belgijskog internacionalca Maruana Felainija.

Da Fulam ipak ne ostane kratkih rukava potrudio se Sidvel koji je izjednačio u posljednjim trenucima meča.

Važan trijumf u borbi za opstanak ostvarila je Aston Vila koja je golom Gabrijela Agbonlahora stigla do bodova na gostovanju u Sanderlendu.

Rezultati:

Mančester Junajted - Arsenal 2:1

Van Persi 3, Evra 67 - Kazorla 90.

Svonsi - Čelzi 1:1

Ernandez 88 - Mozes 61.

Fulam - Everton 2:2

Hauard (autogol) 7, Sidvel 90 - Felaini 55, 72.

Norič - Stouk 1:0

Džonson 44.

Sanderlend - Aston Vila 0:1

Agbonlahor 57.

Totenhem - Vigan 0:1

Votson 56.

Vest Hem - Mančester Siti 0:0

Sjutra:

KPR - Reding

Liverpul - Njukasl

Ponedjeljak:

Vest Bromvič - Sautempton

Tabela: Mančester Junajted 24, Čelzi 23, Mančester Siti 22, Everton 19, Totenhem 17, Arsenal 15, Fulam 15, itd.

Bonus video: