Juventus protiv Intera: Derbi za Skudeto?

„Derbi Italije” između Juventusa i Intera u ovom trenutku ima ogromnu važnost i za samu tabelu, pa italijanski mediji vjeruju i da može da bude ključan za Skudeto
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2012. 14:03h

„Derbi Italije” između Juventusa i Intera u ovom trenutku ima ogromnu važnost i za samu tabelu, pa italijanski mediji vjeruju i da može da bude ključan za Skudeto.

Juventus, aktuelni šampion koji nije izgubio već 49 utakmica u Seriji A, i Inter, tim koji je u seriji od osam pobjeda (šest u prvenstvu, večeras će dakle u Torinu odgonetnuti dilemu da li „stara dama” ove sezone ima konkurenta.

Juve trenutno ima četiri boda više i trijumfom bi jasno stavio do znanja svima da titula teško može da napusti „Juventus arenu”.

"Inter sada ima mladog trenera kojem ide veoma dobro i očekujem težak posao. Naš protivnik je u seriji pobjeda, ali i mi smo i nadam se da ćemo nakon ove utakmice biti čvrsto na vrhu", rekao je štoper domaćina Andrea Barzalji koji nije imao dilemu ko je najopasniji igrač Intera:

"Dijego Milito. Ne smijemo da mu dozvolimo nijednu šansu, inače nam se loše piše", dodao je italijanski reprezentativac.

Mirko Vučinić će biti starter, a samo je dilema da li će s njim u tandemu zaigrati Sebastijan Đovinko ili Fabio Kvaljarela.

"U kakvom god sastavu budemo igrali jurićemo tri boda", najavio je vršilac dužnosti trenera Anđelo Alesio.

Inter, s druge strane, dolazi u Torino s namjerom da „zamuti” prvenstvo.

"Da li bih potpisao remi? Ne, jer Inter uvijek ide na pobjedu. Nijednom nisam spremao ekipu da igra na bod. Dolazimo u Torino bez straha, sa željom da se mi pitamo na terenu", poručio je trener Intera Andrea Stramaćoni.

Juve je u seriji od tri trijumfa nad Interom (dvije kod kuće), a milanski velikan je posljednji put slavio u aprilu 2010. na „Đuzepe Meaci” (2:0).

Milan i Kjevo će danas od 18 časova otvoriti 11. kolo, dok su ostali mečevi na programu sjutra.

Juventus (3-5-2): Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Lihtštajner, Vidal, Pirlo, Markizio, Asamoa - Vučinić, Đovinko.

Inter (3-5-2): Handanović - Ranokja, Samuel, Žuan Žesus - Zaneti, Kambijaso, Gargano, Guarin, Nagatomo (Kasano) - Palasio, Milito.

Bonus video: