„Plavima” se žuri u vrh tabele

Titule se osvjajaju dobrim serijama, a Budućnost ove sezone još nije vezala više od dvije pobjede.
0 komentar(a)
Bošković, Foto: Savo Prelević
Bošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.11.2012. 10:44h

Titule se osvjajaju dobrim serijama, a Budućnost ove sezone još nije vezala više od dvije pobjede.

Ipak, trijumf nad Sutjeskom u derbiju prošle sedmice, uz napokon igru koja obećava, nagovještaj je da Podgoričani mogu da se vrate u trku za titulu i mnogo prije nego što se očekivalo nakon lošeg starta sezone.

A da li je ta pobjeda u nedjelju zaista početak dobre serije, vidjeće se danas na Cetinju, gdje četa Radislava Dragićevića gostuje Lovćenu:

"Mislim da definitivno igramo bolje nego što smo igrali na početku sezone. Pobijedili smo Sutjesku, a kolo prije toga smo takođe dobro odigrali protiv Jedinstva, stvorili puno šansi, ali lopta nije htjela u gol. Bolje se osjećamo, samopouzdanje je takođe na većem nivou i nadam se da ćemo to potvrditi danas", kaže vezista Budućnosti Dragan Bošković.

Ipak, nigdje se bodovi ne osjavaju lako, a Lovćen se bori za “goli” život.

"Očekuje nas težak meč, Lovćen nam je uvijek bio neugodan kada se igralo na Cetinju, čak i kada smo dobijali utakmice bilo je mnogo teško. U pitanju je ekipa koja je posebno dobra na kontranapade, tako da moramo da budemo oprezni, ističe Bošković.

Eventualni trijumf na Cetinju bio bi prava “veza” između onog što se dogodilo prošle nedjelje (pobjeda nad Sutjeskom), i onog što će se desiti naredne subote - Budućnost će tada u svečanoj atmosferi dočekati Grbalj, jer će “varvari” slaviti 25 godina postojanja.

"Ovo nam je mnogo bitna utakmica, želimo da dobijemo i da potvrdimo formu. Želimo da se što prije vratimo u vrh tabele od kojeg smo se odaljili na početku sezone. Idemo Lovćenu, pa čekamo Grbalj, nadam se da će onaj trijumf nad Sutjeskom biti zaista početak serije, ali sada ne razmišljamo dugoročno - skoncentrisani smo samo na današnji meč", zaključuje Bošković.

Mitar Peković se oporavio brže nego što su pod Goricom predvidjeli nakon incidenta protiv Sutjeske, pa će na Cetinju zauzeti svoje mjesto u odbrani.

A nakon što su prošlog vikenda uzeli Čeliku bod usred Nikšića, izabranici Slobodana Halilovića, nadaju se da će pred domaćom publikom, moći da pomrse račune i akutelnom šampionu.

Svjesni su Cetinjani da ih očekuje težak posao, ali vjeruju da će pružiti dobru partiju protiv favorizovanog protivnika.

"Uspjeli smo da osvojimo izuzetno važan bod protiv Čelika, što nam je podiglo samopouzdanje. Ekipa Budućnosti je favorit u ovom meču, ali samo na papiru. Mi ćemo pružiti maksimum, ići na pobjedu. Nemamo puno problema sa timom, pripremili smo se dobro za ovaj meč i sve osim pobjede bismo smatrali neuspjehom", kaže igrač Lovćena Balša Radović.

Cetinjani će ipak biti oslabljeni za Luku Vušurovića i Miloša Radunovića, koji neće igrati znog suspenzije.

Lovćen - Budućnost

Cetinje - Stadion „Obilića poljana”. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić), Dragiša Drljević (Berane). Početak u 13.30 časova.

Lovćen (4-2-3-1): B. Vujović - N. Vujović, Novović, Mirković, Martinović - Bogdanović, Hočko - Radović, Đurišić, Turković - Perutović.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Tomković, Peković, Radunović - Flavio, N.Vukčević, M.Vukčević, Bošković - Nikač, Adrović.

Bonus video: