Komisija za suđenje: Bio je penal za Budućnost

Komisija za suđenje FSCG konstatovala da je sudija Mileta Šćepanović bio u pravu kod svih važnih odluka na nedjeljnom derbiju Budućnost - Sutjeska
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.11.2012. 17:40h

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore ocijenila je da u nedjeljnom derbiju Budućnost - Sutjeska ispravno dosuđen penal za domaći tim u 59. minutu, pa je suđenje glavnog sudije Milete Šćepanovića ocijenjeno kao "zadovoljavajuće".

Oko tok detalja digla se velika prašina i tokom i po završetku crnogorskog "klasika", a iz tabora Sutjeske su burno protestvovali smatrajući da Baćo Nikolić nije zakačio Mitra Pekovića u tom duelu.

Komisija je tako potvrdila ocjenu kojom je kontrolor suđenja ocijenio Šćepanovića (zadovoljavajuće suđenje), zbog ispravno donešenih najbitnijih odluka.

U saopštenju se kaže:

"Snimak pokazuje da je Šćepanović ispravno dosudio kazneni udarac za domaćine u 59. minutu. Na nabačenu loptu u kazneni prostor gostiju, krenuo je golman gostujućeg tima i boksovao loptu koju je butinom primio igrač sa brojem "4" domaćina . Ona je ostala u njegovom igrajućem prostoru, nakon čega je na njega neoprezno startovao igrač sa brojem "7" gostiju, koji je podigavši nogu u visini glave pokušao da izbije loptu, ali u tome nije uspio, te je ostvario nedozvoljeni kontakt nogom sa igračem domaćina, zbog čega je dosuđen kazneni udarac koji je realizovan".

Šćepanović je osim toga bi u pravu i kod druge dvije odluke - žuti karton za Mitra Pekovića u 66. minutu bio je adekvatna mjera nakon prekšaja nad Đorđem Šušnjarom (nakon tog prekršaja stvorila se gužva na centru), dok je drugi gol Budućnosti takođe bio regularan.

"Uzimajući u obzir intenzitet prekršaja u 66. minutu sudija je izrekao adekvatnu disciplinsku mjeru (žuti karton). Nakon pregledana dva raspoloživa video zapisa, komisija ne može konstatovati da je drugom pogotku domaćina u 72. minutu prethodio prekršaj", navodi se u saopštenju.

Bonus video: