Osim se na kraju godine povlači iz bosansko-hercegovačkog fudbala

"Smatram da je učinjeno ono što je trebalo da se učini", istakao je Ivica Osim...
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2012. 16:22h

Ivica Osim krajem godine napustiće funkciju predsednika Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Gostujući na Radiju Bosne i Hercegovine, Osim je rekao da smatra kako je učinio ono što je trebalo i da neće imati nijednu drugu funkciju u fudbalskim strukturama.

"Smatram da je učinjeno ono što je trebalo da se učinii. Skinuta je suspenzija, uspjeli smo da omogućimo reprezentaciji i klubovima da se takmiče, a uspjeli smo i da stabilizujemo finansijsku situaciju u Savezu", istakao je Osim.

Osim je na čelo Komiteta došao 18. aprila prošle godine, nakon što su Evropska fudbalska unija (UEFA) i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovali Savez BiH zbog neukidanja trojnog predsjedništva koje je rukovodilo tom organizacijom.

Suspenzija je ukinuta već 30. maja, a predsjednik UEFA Mišel Platini je tokom nedavne posjete Sarajevu izjavio da je "zahvaljujući Osimu fudbalska organizacija u toj zemlji spašena od propasti".

Skupština FS BiH, na kojoj će se izabrati predsjednik i dva potpredsjednika, biće održana 13. decembra, a Osim se neće kandidovati za neku od tih funkcija.

Bonus video: