Novi rekord Juventusa: 28 od 30 bodova nakon 10 kola!

Torinezi su nastavili seriju od 49 utakmica bez poraza u prvenstvu, i sada su na devet utakmica od rekorda Milana Fabija Kapela s početka devedesetih godina
7 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.11.2012. 15:55h

Pobjedom od 2:1, Juventus je prekinuo post protiv Bolonje od 21. februara 2010. godine (tada je „Stara dama“ slavila u gostima), protiv ekipe koju nije uspio da savlada nijednom u prethodne dvije sezone.

Takođe, ovo je prva pobjeda Juventusa u sezoni tokom nedjelje, nakon tri remija u Ligi šampiona i jednog protiv Fiorentine u Seriji A.

Ovom pobjedom, aktuelni šampion Serije A je stigao do novog rekorda sa 28 od mogućih 30 bodova nakon prvih 10 kola od kada se za pobjedu dodjeljuju tri boda, odnosno od sezone 1994/1995. Juve je srušio svoj rekord iz sezone 2005/2006. kada je torinska ekipa pod vođstvom tadašnjeg trenera Fabija Kapela nakon 10 kola imala 27 bodova. Juventus je tada upisao devet pobjeda u prvih devet kola, a onda je u 10. kolu poražen na „San Siru“ od Milana (3:1) Karla Anćelotija...

U svakom slučaju, Torinezi su nastavili seriju od 49 utakmica bez poraza u prvenstvu, i sada su na devet utakmica od rekorda Milana Fabija Kapela s početka devedesetih godina.

Juve ima i trenutno najbolji napad, zajedno sa Romom, sa 22 gola, ali i najbolju odbranu sa samo pet primljenih golova. Do sada je ukupno 12 različitih igrača upisalo u listu strijelaca u proteklih 10 kola, a protiv Bolonje su Vučinić i društvo još jednom potvrdili svoju sposobnost da u drugom poluvremenu preokrenu u svoju korist rezultat sa poluvremena. Juventus je, naime, osvojio 15 bodova u nastavku u odnosu na rezultat prvih poluvremena.

Dok Inter nije stigao do vođstva, Juventus je u jednom trenutku bio blizu još jednog rekorda – da bude na plus šest bodova u odnosu na prvog pratioca nakon 10 kola, što je rekord koji trenutno drži Roma iz šampionske sezone 2000/2001.

"Mi smo ekipa koja igra najbolji fudbal u Italiji, imamo dobitnu formulu. Slaviti na devet od 10 mečeva plod je velikog rada. Uživam igrajući u ovom timu", izjavio je 27-godišnji vezista Juventusa, Emanuele Đakerini.

Juventus u subotu čeka veliki ispit pošto u derbiju 11. kola Serije A dočekuje Inter, kojem trenutno bježi četiri boda.

Bonus video: