Rajola: UEFA i FIFA su kao mafijaške organizacije

"Obje djeluju po mafijaškim principima. Strašno je koliko imaju sličnosti s mafijom"”, napisao je Rajola u svojoj je kolumni za švedski list Ekspresen
2 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2012. 10:21h

Kad ste menadžer Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera današnjice, morate uvijek biti u centru pažnje – osim transfera koje realizuje za svog klijenta. menadžer Mino Rajola (takođe zastupa Marija Balotelija, a nekada je, između ostalih, bio i menadžer Pavela Nedveda) često mora da demantuje navodne izjave švedskog internacionalca.

Međutim, Rajola je dospio na naslovnice evropskih sportskih listova nakon što je uvrijedio dvije krovne fudbalske organizacije UEFA i FIFA.

"FIFA i UEFA su dvije organizacije kod kojih niti jedna stvar nije transparentna. Obje djeluju po mafijaškim principima. Strašno je koliko imaju sličnosti s mafijom"”, napisao je Rajola u svojoj je kolumni za švedski list Ekspresen.

Ova izjava odmah je podigla veliku prašinu, a u cijelu je priču umiješao i Ibrahimovića.

"Potpuno mi je jasno zašto Zlatan nikada nije dobio Zlatnu loptu. Blater je usahli starac, zato su FIFA i njene nagrade tako i tako bez ikakvog značenja. Platini je neznalica, nedorastao ulozi koju je preuzeo. Preko medija javno kritikuje investiranje arapskih šejkova u pariški klub, a u isto vrijeme ti su ljudi sponzori Lige prvaka", dodao je Rajola.

Bonus video: