Pogba srušio Bolonju u 92!

Mirko Vučinić ušao je u igru u 75. minutu, četiri minuta nakon što je Bolonja neočekivano izjednačila. Juriš "stare dame" isplatio se u nadoknadi vremena
4 komentar(a)
Pogba, Foto: Beta/AP
Pogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.10.2012. 22:28h

Juventus je dobio Bolonju u 2. minutu sudijske nadoknade, Inter se vratio iz minusa i slavio protiv Sampdorije - kakva najava ”derbija Italije”, koji će se u subotu veče igrati u Torinu.

Biće to ujedno i okršaj dva vodeća tima na tabeli nakon što se Napoli okliznuo u Bergamu protiv Atalante i dopustio Juventusu i Interu da sami odluče u kom će se toku kretati prvenstvo.

“Stara dama” će imati šansu da se udalji na sedam bodova i već u novembru uvede Seriju A u mirniju fazu, dok će “nerazuri” pokušati da zakomplikuju trku...

Mirko Vučinić ušao je u igru u 75. minutu, četiri minuta nakon što je Bolonja, sjajnim golom Taidera, neočekivano izjednačila. Ipak, za tim koji skoro dvije godine ne zna za poraz to nije bila nerješiva enigma. Juriš “stare dame” ka golu protivnika isplatio se u nadoknadi vremena, kada su gosti u Noći vještica osjetili poruku sa sajta torinskog kluba: ”Ovo je Juventus koji će nastaviti da sije strah”...

Igrač odluke bio je Pogba, koga je očito inspirisalo to što ga je “Tutosport” dan ranije uvrstio u kandidate za najtalentovanijeg fudbalera Evrope.

“Dolcetto Juve” (Juve kao slatkiš), naslov je torinskog lista nakon utakmice.

- Tajna ovog Juventusa je u tome što vjerujemo u pobjedu čak i nakon 90. minuta. Ovo je još jedna potvrda našeg karaktera. Inter? Biće to velika utakmica - rekao je napadač Juventusa Fabio Kvaljarela, strijelac prvog gola.

Jednako kao pobjeda, Antoniju Kontu i njegovim fudbalerima “pala” je činjenica da su napokon dobili bez pomoći sudije.

Do subotnjeg derbija, sudije će se pominjati u kontekstu Intera - četa Andree Stramaćonija izjednačila je protiv Sampdorije kada je sudija Doveri u 52. minutu sudio diskutabilan penal nad Militom, a onda isključio igrača Đenovljana Kostu.

Sa igračem više, Kasano, Milito i Palasio lako su sredili protivnika u preostalih pola sata.

- E sada napišite slobodno - biće to velika utakmica protiv Juventusa. Pokušaćemo da šampionu napravimo probleme, rekao je Andrea Stramaćoni, trener Intera.

Roma je poražena u Parmi, opet “sa stilom” - ekipa Zdenjeka Zemana vodila je 1:0, a u finišu jedva uspjela da smanji na 3:2.

Rezultati:

Atalanta - Napoli 1:0

Karmona 19.

Kaljari - Sijena 4:2

Nene 6, 29, Sau 28, Bogdani 42 - Tijago Ribeiro 44, Kalajo 90+2

Kjevo - Peskara 2:0

Lusijano 75 (penal), 78.

Inter - Sampdorija 3:2

Milito 52 (penal), Palasio 69, Guarin 81 - Munari 20, Eder 90+3.

Juventus - Bolonja 2:1

Kvaljarela 54, Pogba 90+2 - Taider 71.

Lacio - Torino 1:1

Mauri 57 - Glik 10.

Parma - Roma 3:2

Beldofil 34, Parolo 37, Zakardo 65 - Lamela 8, Toti 71.

Udineze - Katanija 2:2

Di Natale 30 (penal), 90+2. - Kastro 62, Lodi 86.

Bonus video: