Juvenuts sa Bolonjom, Fiorentina sjutra u Đenovi

Inter je u seriji od pet vezanih pobjeda u prvenstvu, a ukoliko večeras savlada Sampdoriju napravio bi izvrsnu uvertiru za subotnju utakmicu svih utakmica - gostovanje Juventusu u Torinu.
0 komentar(a)
Kasano, Foto: Beta/AP
Kasano, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.10.2012. 13:55h

Večeras se igra osam utakmica vanrednog kola Serije A, dok je jedan meč ostavljen za sjutra (Đenova - Fiorentina).

Lider Juventus, kome su se italijanski mediji opet nakačili na vrat zbog sve učestalije pomoći sudija, pokušaće na svojoj areni u Torinu da zabilježi “čistu” pobjedu protiv Bolonje i time se vrati u mirnije vode.

"Blizu smo brojke od 50 uzastopnih utakmica bez poraza, uključujući i prošlu sezonu, a od posljednjih 20 mečeva dobili smo čak 18. Pitam se, je li to pomoć sudija? Ovo šta nama mediji rade posljednjih nada može da se opiše kao opsada", grmio je inače mirni predsjednik Juventusa, Andrea Anjeli-

Mirko Vučinić, koji bi mogao da zaigra u napadu zajedno sa Đovinkom, pamti prošlogodišnji meč sa Bolonjom kod kuće sa pomiješanim emocijama. Tog 21. septembra 2011. godine crnogorski napadač je postigao prvi zvanični gol za Juventus, ali i zaradio prvi crveni karton (meč je završen 1:1). I ne samo to, Vučinić je protiv Bolonje pogodio u gostima u januaru, u meču koji je takođe zavšen 1:1. Da li će i večeras nastaviti seriju?

Inter je u seriji od pet vezanih pobjeda u prvenstvu, a ukoliko večeras savlada Sampdoriju napravio bi izvrsnu uvertiru za subotnju utakmicu svih utakmica - gostovanje Juventusu u Torinu.

"Meč sa Juventusom uopšte neće biti velika utakmica ako večeras ne pobijedimo Sampdoriju", kazao je Stramaćoni, čiji tim ima četiri boda manje od "stare dame".

Roma ove sezone igra od sjaja do očaja, jedno kolo dobije izgubljeno, a već u narednom izgubi dobijeno. Ipak, trener Zdenjek Zeman ne odustaje:

"Naš cilj je treće mjesto".

Rimljani trenutno imaju sedam bodova manje od trećeplasiranog Intera.

Parovi:

Atalanta - Napoli

Kaljari - Sijena

Kjevo - Peskara

Inter - Sampdrija

Juventus - Bolonja

Lacio - Torino

Parma - Roma

Udineze - Katanija

Četvrtak:

Đenova - Fiorentina.

Utorak:

Palermo - Milan 2:2

Bonus video: