Kadeti remizirali sa BiH u Trebinju

Dva tima će prijateljski revanš odigrati u četvrtak u Trebinju, sa početkom u 11 časova
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2012. 18:58h

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je u Trebinju sa odgovarajućom selekcijom Bosne i Hercegovine - 1:1.

Naša selekcija je danas odigrala prvu zvaničnu utakmicu sa generacijom '97, pa naš selektor Boris Ljutica ima puno razloga za zadovoljstvo.

"Samo odigravanje utakmice bilo je pod velikim znakom pitanja, s obzirom da obilne padavine koje su pogodile Trebinje u posljednja dva dana. Ipak, domaćin je uložio maksimalne napore da teren, iako težak, bude odlično pripremljen za igru. Veoma sam zadovoljan kako su momci odigrali, naročito kada se uzme u obzir činjenica da smo na meč stigli praktično bez pravog treninga. Momci su držali loptu u svom posjedu mnogo više od protivnika, naročito u prvom poluvremenu, a stvorili smo i mnogo opasnih akcija iz igre”, rekao je naš selektor nakon utakmice.

Prvu veliku priliku na meču propustio je Osmanović koji je u petom minutu neprecizno šutirao iz odlične pozicije.

Nakon te prilike naša selekcija je preuzela konce igre u svoje ruke, a zasluženo vođstvo stiglo je u 16. minutu kada je Burzanović majstorski "provukao" loptu do Camaja koji je predriblao golmana Čutahiju i pospremio loptu u mrežu.

U naredna dva minuta naš tim je imao dvije sjajne prilike da nokautira grogiranog protivnika, ali su prvo Vukčević, a potom i Burzanović dobre akcije završili nepreciznim udarcem.

Domaćin je izjednačio na samom početku drugog poluvremena nakon prekida - naš golman Bjelica nije uspio da zadrži loptu u rukama nakon slobodnog udarca, što je iskoristio Osmanović i zatresao mrežu našeg tima.

Nakon izjednačenja Bosna se oslobodila pritiska, pa je već u 50. minutu Aćimović imao veliku priliku da potpiše preokret ali je njegov pokušaj loba završio pored gola.

Naš tim je u nastavku imao odličnu piliku da stigne do pobjede, ali Perović nije uspio da pogodi.

"Ostaje žal što smo zbog greške golmana ispustili pobjedu, jer smo joj bili bliži od protivnika, Ipak, s obzirom da je ovo tek prvo okupljanje veoma sam zdovoljan kako smo stajali na terenu i ispunjavali taktičke zadatke. Ostaju nam dva dana da se pripremimo za revanš utakmicu i novo iskušenje, ukoliko vremenske prilike to dozvole”, zaključio je Ljutica.

Dva tima će prijateljski revanš odigrati u četvrtak u Trebinju, sa početkom u 11 časova.

Bonus video: