Otkud igrači Budućnosti ispred naše svlačionice?

"Ovo saopštenje ne treba i ne može da posluži kao opravdanje za poraz već da se skrene pažnja na probleme koji već duže vremena muče crnogorsku sportsku javnost", kaže se u saopštenju nikšičkog kluba
9 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2012. 17:37h

Dva dana nakon derbija protiv Budućnost, saopštenjem za javnost obratili su se čelnici nikšićkog prvoligaša, u kojem su izrazili glasno nezadovoljstvo suđenjem, ali i žaljenje zbog incidenta.

“Derbi je u velikoj mjeri odlučilo suđenje glavnog sudije Milete Šćepanovića. Kao prvo, nedopustivo je da derbi u Podgorici sudi sudija iz Podgorice, koji kao i da se nije trudio da prikrije pristrasnost domaćem klubu.

Pored niza grešaka na našu štetu koje je napravio tokom čitave utakmice, a naročito kod postizanja oba gola domaćina naočigled cijele fudbalske javnosti koji su imali priliku da gledaju utakmicu putem televizijskog prenosa, direktno je uticao na konačan rezultat i time potvrdio ulogu glavnog aktera na terenu.

Nije izostala ni „darežljivost“ prilikom pokazivanja žutih kartona čiju cijenu će Sutjeska otplaćivati u narednim kolima. Osim suđenja nedjeljni derbi obilježio je i incident koji se desio ispred svlačionice gostiju.

Kako je došlo do incidenta, ko je i na koji način inicirao sukob, otkud igrači Budućnosti ispred svlačionice gostujućeg tima i šta se tamo zaista dešavalo kao da nije ni bitno, ali je bez mnogo razmišljanja i utvrđivanja činjenica okrivljen igrač Sutjeske.

Na taj način se stvara ružna i pogrešna slika o klubu koji je na planu korektnosti i fer-pleja, kako na terenu tako i van njega, više puta ove sezone mogao služiti kao primjer ostalim klubovima u Crnoj Gori. Sutjeska je u proteklom periodu uz mnogo napora i mnogo problema uspjela da napravi veliki iskorak kako u dijelu organizacije kluba, tako i u dijelu stvaranja konkurentne ekipe koja želi da vrati ovaj kolektiv u vrh Crnogorskog fudbala.

Sutjeska će nastaviti sa realizacijom svog „projekta“ , neće dozvoliti da joj se ukalja ime i imputiraju stvari za koje nije odgovorna i dati svoj puni doprinos stvaranju plodnog tla sa kojeg će svi moći da ubiraju samo plodove svoga rada.

Evidentno je da postoji veliki broj problema koje treba hitno rješavati. Ne smije se dozvoliti da se ovakve stvari događaju i konstantno ponavljaju. Neophodno je da nadležni organi utvrde odgovornost i da se počinioci kazne, a nikako iznositi paušalne ocjene i utvrđivati krivce bez sprovedenog postupka.

Svi koji takvo stanje podržavaju ili ga tolerišu nijesu iskreni prijatelji fudbala i ne doprinose njegovom napretku i svrsi njegovog postojanja. Izuzetno korektne i prijateljske odnose između dva najveća crnogorska kluba neće pokvariti incident koji se dogodio nakon utakmice, za koji se nadamo da se više nikada neće ponoviti.

Ovo saopštenje ne treba i ne može da posluži kao opravdanje za poraz već da se skrene pažnja na probleme koji već duže vremena muče crnogorsku sportsku javnost, kao i poziv nadležnim organima i ostalim klubovima u Crnoj Gori da daju svoj doprinos kako bi se ozbiljno krenulo u rješavanje ovih problema i stvorili uslovi da ekipe u fer i sportskom nadmetanju obezbijede mjesto koje im pripada“ , kaže se na kraju saopštenja Sutjeske.

Bonus video: