Miranović: Ružna mrlja

"Mučno je što se ovako sve desilo", kazao je Budimir Miranović, izvršni direktor Budućnosti. Iz tabora Sutjeske juče nisu željeli da komentarišu incident.
58 pregleda 7 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2012. 08:34h

Dan nakon derbija sa Sutjeskom, u Budućnosti su žalili zbog incidenta u kojem je nokautiran i povrijeđen štoper “plavo-bijelih” Mitar Peković. Incident koji se desio po završetku meča ispred ulaza u svlačionice gurnuo je fudbal, ujedno i važnu pobjedu Budućnosti (domaćin slavio sa 2:0) u drugi plan. Kapiten Sutjeske Milorad Krivokapić, koji nije ni bio u protokolu zbog žutih kartona, udario je šakom u lice najiskusnijeg fudbalera Budućnosti...

U svakom slučaju, nakon današnje sjednice Disciplinske komisije FSCG-a, makar neke stvari biće jasnije. A čitav slučaj je u međuvremenu ne samo u rukama nadležnih organa FSCG-a, jer je Peković u MUP-u podnio prijavu protiv Krivokapića.

"Fudbalski klub Budućnost žali što se desio ovakav incident, koji se nije očekivao pred vratima svlačionice. Vjerovatno se sve desilo u emotivnom naboju, a napadnut je naš fudbaler koji može da bude primjer mlađim igračima po sportskom i fer ponašanju. Velika je sreća što su pojedinci bili prisebni i što je spriječen teži incident.

Peković je doživio težu povredu, frakturu nosa, zbog čega neće trenirati najmanje 15 dana. U srijedu ćemo preciznije znati koliko će tačno morati da pauzira. To je veliki hendikep i za Pekovića i za klub. Ovaj incident ne bi, međutim, trebalo da poremeti odnose između Budućnosti i Sutjeske, koji su nosioci razvoja fudbala u Crnoj Gori.

Nismo htjeli da izlazimo u javnost putem saopštenja kako ne bismo dolivali ulje na vatru i uticali na nadležne organe koji treba da odlučuju o svemu. Svi žalimo što se ovo desilo upravo Pekoviću, koji je jedan od najmirnijih igrača u ligi. Peković je po završetku meča mirno razgovarao sa trenerom golmana gostiju Kljajevićem, a onda je prišao fudbaler Sutjeske i udario ga. Mučno je što se ovako sve desilo, to je ružna mrlja", kazao je Budimir Miranović, izvršni direktor Budućnosti.

Neposredno po završetku nedjeljnog derbija iz Budućnosti su bez ustezanja priznali da se desio incident.

"Pogledaćemo snimke sa sigurnosnih kamera kako bi se identifikovali svi akteri. Tražićemo da se slučaj izgura do kraja, ne umanjujući odgovornost jedne i druge strane", rekao je sekretar kluba Nikola Prentić na konferenciji za novinare koja je održana po završetku nedjeljnog meča.

Dan kasnije, u podgoričkom klubu nisu željeli ništa da prejudiciraju...

"Postoje kamere, kao i svjedoci među fudbalerima, policijom i službenim licima Fudbalskog saveza Crne Gore. Stvar je već procesuirana kod policije i FSCG-a, a u slučaju da budu potrebni dokazi, nadležni se mogu obratiti Javnom preduzeću “Sportski objekti”, odgovorio je Miranović.

Iz tabora Sutjeske juče nisu željeli da komentarišu incident.

Danas zasjeda Disciplinska komisija

Izvjesno je da će nakon nedjeljnog incidenta na stadionu pod Goricom biti dosta posla i za Disciplinsku komisiju FSCG-a, koja zasjeda danas u Podgorici.

"Ne mogu da kažem ništa konkretnije dok ne pregledamo zvanične izvještaje službenih lica", rekao je Rajko Radulović, predsjednik Disciplinske komisije FSCG-a.

No, nakon svega, izvjesno je pokretanje disciplinskog postupka...

"Sigurno da će ga biti, a na odluku o pokretanju postupka ne postoji pravo na žalbu", dodao je Radulović.

Sigurnosne kamere mogu da značajno olakšaju posao nadležnima...

"Naravno, reagujemo na osnovu video-snimka i zvaničnih izvještaja službenih lica", dodao je Radulović.

A biće vjerovatno i više pitanja za Disciplinsku komisiju FSCG-a. I laicima je, međutim, jasno da ukoliko se sve dokaže Miloradu Krivokapiću prijeti teža kazna zbog udaranja Pekovića. Ali, jedno od pitanja treba da bude i kako je kapiten Sutjeske mogao da se nađe u restriktivnom prostoru ispred svlačionica kada njegovo ime nije bilo u zvaničnom protokolu...

Bonus video: