Novaković i Amkar jači i od Lokomotive

"Prije početka meča bili smo prezadovoljni i bodom. A ovako je zaista ispalo sjajno, osvojili smo tri boda na teškom gostovanju" kazao je crnogorski reprezentativac
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2012. 12:27h

Crnogorski reprezentativac Mitar Novaković i njegov Amkar ostvarili su veliku pobjedu protiv Lokomotive u Moskvi (2:1), čime je klub iz Perma osigurao mjesto u sredini tabele. Novaković i njegovi saigrači time su dodatno zabrinuli rivala i njegovog trenera, bivšeg selektora Hrvatske Slavena Bilića, (Lokomotiva je u seriji od četiri meča bez trijumfa).

Iskusni vezista “sokola”, koji je u minule četiri godine pregrmio puno toga sa Amkarom - od plasmana na evroscenu i najvećih uspjeha u klupskoj istoriji do borbe za opstanak, zadovoljan je kako se sve odvija u novoj sezoni...

"Bitno je da smo u sredini tabele, a veoma blizu su nam ekipe koje su na šestom, sedmom mjestu na tabeli. Što se mene tiče, zadovoljan sam kako sve ide, pogotovo jer nisam prošao kompletne pripreme", kaže Novaković.

Amkar je do trijumfa nad Lokomotivom stigao u posljednjim trenucima, u četvrtom minutu sudijske nadoknade...

"Prije početka meča bili smo prezadovoljni i bodom. A ovako je zaista ispalo sjajno, osvojili smo tri boda na teškom gostovanju", dodao je crnogorski reprezentativac.

Rusi su lani odigrali “prelaznu” sezonu, pa se sada takmiče po novom kalendaru - liga se igra po modelu kao u većini evropskih zemalja...

"Sada imamo jesenju i proljećnu polusezonu, ali nema neke velike razlike u odnosu na raniji period", kaže Novaković, kome je ostalo još godinu i po do isteka ugovora...

"Zadovoljan sam, standardan sam već petu sezonu, tako da je u planu da ostanem u Amkaru i po isteku ugovora. Zapravo, planiram da ostanem još dvije, dvije i po godine ovdje, a onda ćemo da vidimo", rekao je iskusni vezista.

U ruskom šampionatu je i ove sezone velika konkurencija u vrhu - trenutni lider je moskovski CSKA, a za petama su Anži i aktuelni šampion Zenit.

"Do kraja će se voditi velika borba između ta tri tima. Anži se dobro pojačao i mogao bi da vodi glavnu riječ. Zenit dugo igra u istom sastavu, ali ih je pojačao Hulk. Biće zanimljivo", zaključio je Novaković.

Prijaće zimovanje na vrhu

Crnogorska reprezentacija je prije dvije sedmice ostvarila važnu pobjedu u kvalifikacijama protiv Ukrajine u Kijevu (Novaković je zaigrao u finišu).

”Sokoli”sada imaju odličnu priliku da preuzmu vrh, jer će 14. novembra ugostiti San Marino.

"To je zaista velika pobjeda, sada treba da odradimo kako treba utakmicu protiv San Marina i da prezimimo na prvom mjestu. Nadam se, međutim, da ćemo u martu nastaviti u istom ritmu", rekao je Novaković.

Treći kvalifikacioni ciklus podsjeća, dakle, na prvu polovinu prethodnih kvalifikacija (Crna Gora je tada imala deset bodova iz četiri meča).

"Sigurno da podsjeća na prošle kvalifikacije, ali u njima smo završili kao drugoplasirani tim. Sada, ako se bude moglo, razmišljamo da budemo i prvi. Cilj je, svakako, da na kraju budemo jedna od dvije najbolje plasirane selekcije. Mislim da to zaslužujemo zbog atmosfere i svega ostalog", zaključio je Novaković.

Galerija

Bonus video: