Niko nije nezadovoljan

Vjerovatno i jedni i drugi nisu nezadovoljni remijem - Rudar zbog gola minusa i kadrovskih problema, zbog kojih je u protokolu bilo samo 14 fudbalera, a Bjelopoljci jer su odoljeli
0 komentar(a)
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.10.2012. 11:13h

Pljevljaci su imali dva cilja, jedan su ostvarili, drugi nisu. Jedini su kao domaćini u dosadašnjem toku prvenstva uspjeli da zatresu mrežu Jedinstva, ali im je izmakao trijumf koji bi ih još više odvojio od Sutjeske i učvrstio na liderskoj poziciji.

A kada se sve izvaga, vjerovatno i jedni i drugi nisu nezadovoljni remijem. „Rudari“ zbog gola minusa od 45 minuta i brojnih kadrovskih problema uoči utakmice zbog kojih je u protokolu bilo samo 14 fudbalera, ali i u takvoj situaciji sasvim solidne igre, a Bjelopoljci jer su odoljeli i na šestom jesenjem gostovanju.

Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi domaćina, konstantnim, ali ne i konkretnim napadima, koji su se uglavnom završavali pokušajima iz daljine. Na taj način Akovića su probali da „probiju“ Vlahović, Krkeljić, Igumanović, Brnović.

Što nije uspjelo njima, jeste na drugoj strani gostima u 45. minutu. Prvi put su ozbiljnije prešli na polovinu Rudara, izveli prvi korner, prvi put šutnuli ka Lakićeviću i... poveli. Petrović je na drugoj stativi sačekao loptu poslije loše intervencije odbrane i glavom je sa pet metara ubacio u mrežu.

U nastavku su Pljevljaci sve karte bacili na ofanzivu. Šut je oprobao i Jovanović u 48, pa opet Vlahović u 58, šansu je promašio i Krkeljić u 60. minutu. I onda poklon od Šćekića.

Nepotrebno je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton u 68. minutu, omogućivši domaćinu da sa igračem više na terenu još više i pritisne.

To se isplatilo samo četiri minuta kasnije. Jovanović je oboren u šesnaestercu, sudija Radovanović bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku, odakle je Vlahović ispalio projektil u lijevi gornji ugao nemoćnog Akovića.

U preostalom toku Rudar, uprkos nadmoćnosti, nije ozbiljnije zaprijetio pa su igrači Jedinstva bez previše problema sačuvali remi i u Bijelo Polje odnijeli vrijedan bod. Istovremeno, bod je ostao i pod Golubinjom, takođe vrijedan jer je Pljevljake ostavio same na čelu prvoligaške tabele.

"Kada se zna koliko smo imali problema uoči utakmice, ne mogu biti nezadovoljan remijem, mada priznajem da smo očekivali pobjedu. Međutim, igračima nemam šta da zamjerim, borili su se svih 90 minuta, bili bliži trijumfu, ali nisu uspjeli protiv čvrste i disciplinovane odbrane Jedinstva".

"Važno je da smo ostali na prvom mjestu, a ja se nadam da će se kadrovska situacija do meča sa Sutjeskom bar malo popraviti", kaže trener Rudara, Nikola Rakojević.

"U prvom poluvremenu smo bili vrlo dobri, lako se branili i povremeno prijetili domaćinu i za to bili nagrađeni vođstvom u finišu. U nastavku je Rudar pokazao koliko je jak, pritisli su nas sa svih strana i izjednačili, mada nas je prilično poremetilo isključenje igrača".

"Najvažnije je da smo izdržali do kraja i osvojili bod na terenu gdje to nije lako", zadovoljno je rekao strateg Jedinstva, Sreten Avramović.

Rudar - Jedinstvo 1:1

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: oko 600. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Vladan Todorović (Nilšić).

Strijelci: Vlahović u 72. minutu iz penala za Rudar, a Petrović u 45. minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Šćekić, Gojačanin (Jedinstvo). Crveni karton: Šćekić (Jedinstvo) u 68. minutu.

Rudar: Lakićević -, Jovanović 7, Igumanović 6,5 (Jeknić), Krkeljić 6,5, Tomašević 6,5 (Rustemović), Brnović 6,5, Vlahović 7, Nestorović 6,5, Damjanović 6,5, Šljivančanin 6,5 (Bambur), Kaluđerović 7.

Jedinstvo: Aković 7, Gojačanin 6, Fetahović 6,5, Vuković 7, Petrović 7, Gordić 6 (Sepija), Drašković 6,5, Radulović 6, Boričić 6 (Rosić), Šćekić 6,5, Kajević 6 (Medenica 6).

Bonus video: