Bajer šokirao Bavarce

Bavarci su seriju prekinuli na svojoj "Alijanc areni", a ekipu Jupa Hajnkeas je šokirao Bajer iz Leverkuzena - "farmaceuti" su slavili u Minhenu sa 2:1 i došli do četvrte pobjede u sezoni.
0 komentar(a)
Bajer, Foto: REUTERS
Bajer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.10.2012. 19:23h

Nakon osam pobjeda i dominacije koja ga je lansirala na prvo mjesto Bajern je posustao kada je malo ko očekivao.

Bavarci su seriju prekinuli na svojoj „Alijanc areni”, a ekipu Jupa Hajnkesa je šokirao Bajer iz Leverkuzena - „farmaceuti” su slavili u Minhenu sa 2:1 i došli do četvrte pobjede u sezoni.

Gosti su prvi poveli (gol Štefana Kislinga u finišu prvog poluvremena), a kada je Mario Mandžukić u 77. minutu izjednačio činilo se da će Bajern izvući i ovaj meč. Ipak, totalni krah domaćina je viđen tri minuta prije kraja kada je Sidni Sam iskoristio asistenciju Gonsala Kastra i donio svom timu potpuno zasluženi trijumf.

"Ovaj poraz nas ne može poremetiti, iako nikom nije prijatno nakon njega. Ovakav meč je došao u pravo vrijeme kako bi shvatili da nema opuštanja, da u svakom meču moramo da budemo fokusirani. Ako ne bude tako bićemo u problemu", rekao je trener Bajerna Jup Hajnkes.

Bajern je ostao na 24 boda, pet više od drugoplasiranog Šalkea, a devet od Borusije Dortmund i Bajera.

Borusija iz Menhengladbaha je u posljednjih 15 minuta preokrenula u Hanoveru, iako je gubila sa 2:0 - velika tri boda timu Lusijena Favra donijeli su Alvaro Dominges, Roel Brovers i Huan Arango koji su za devet minuta (od 70. do 79) tri puta matirali domaćeg golmana Ron-Roberta Cilera. Štutgart je bio bolji od Ajntrahta (2:1), a gol odluke je dao Bosanac Vedad Ibišević šest minuta prije kraja.

Rezultati

Štutgart - Ajntraht 2:1 (Genter 6, Ibišević 84 - Mejer 67)

Bajern - Bajer 1:2 (Mandžukić 77 - Kisling 42, Sam 87)

Hanover - Borusija Menhengladbah 2:3 (Šlaudruf 48, Dijuf 53 - Dominges 69, Brovers 77, Arango 79)

Bonus video: