Begiristajn sportski direktor Mančester sitija

"Napredak na svim poljima je cilj Mančester sitija, a ja sam srećan što ću moći da doprinesem tome", istakao bivši sportski direktor Katalonaca
0 komentar(a)
Ćiki Begiristajn, Foto: Www1.skysports.com
Ćiki Begiristajn, Foto: Www1.skysports.com
Ažurirano: 28.10.2012. 14:24h

Mančester siti je dobio novog sportskog direktora. Tu funkciju u narednom periodu obavljaće 48-godišnji Španac Ćiki Begiristajn, koji je na toj poziciji bio i u Barseloni od 2008. go 2010. godine.

Zbog "građana“, Begiristajn je odbio ponude čelzija i Totenhema. On će blisko sarađivati sa Feranom Sorijanom, koji je prije nekoliko dana postavljenog za generalnog menadžera kluba.

"Zadovoljan sam što sam dobio priliku da radim u ovako ozbiljnom klubu. Napredak na svim poljima je cilj Mančester sitija, a ja sam srećan što ću moći da doprinesem tome. Radujem se saradnji sa Srorijanom i Robertom Manćinijem. Želimo da izgradimo fudbaslku filozofiju po kojoj će Mančester siti biti prepoznatljiv “, rekao je Begiristajn nakon imenovanja na novu funkciju.

Brajan Mervud, koji je trenutno glavni administratom, biće imenovan za novog direktora akademije Mančester sitija, a biće zadužen za regrutovanje, razvoj i obuku mladih igrača.

"Drago mi je što je Begiristajn prihvatio našu ponudu. Siguran sam da ćemo zajedno sa Manćinijem u narednom periodu napraviti dobre poteze, a sve u cilju napretka kluba. Ćiki i ja imamo istu filozofiju kada je fudbalske operacije u pitanju i nadam se da ćemo ih sprovesti u djelo“, istakao je Sorijano.

Bonus video: