Drogba do januara u Liverpulu?

Vlasnik Liverpula Džon Henri tvrdi da kluba nije zainteresovan za skupe kratkoročne opcije poslije završetka letnjeg, katastrofalno odrađenog prelaznog roka
0 komentar(a)
Drogba, Foto: Beta/AP
Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.10.2012. 10:17h

Menadžer Liverpul Brendan Rodžers očajnički želi da pojača napad svog tima.

On je uputio poziv Didijea Drogbe da potpiše kratkoročan ugovor.

Reprezentativac Obale Slonovače i bivši član Čelzija mogao bi da se pridruži klubu u Evropi čim završi sezona u Kini naredne nedelje.

Njegov klub Šangaj Šenhua je spreman, kako prenose britanski mediji, da raskine ugovor, pa bi Drogba bio slobodan agent i mogao bi da se vrati u Premijer ligi.

Rodžers izuzetno cijeni kvalitete Drogba i očajnički želi da ga vidi u napadu svog tima zajedno sa Luisom Suarezom.

Liverpul je blizu potpisivanja ugovora sa napadačem Njukasla Demba Ba u januaru, ali bi Drogba mogao stići čak i ranije.

Drogbina porodica i dalje živi u Engleskoj, jer je finansijska situacija u Šenhua neizvjesna, pa nije siguran da će igrati za njih ponovo kada sezona počne marta iduće godine.

Na ruku Liverpulu ide i podatak da Drogba želi da bude u formi kako bi bio maksimalno spreman za Afrički kup nacija, koji će se u januaru i februaru naredne godine održati u Južnoj Africi.

Vlasnik Liverpula Džon Henri tvrdi da kluba nije zainteresovan za skupe kratkoročne opcije poslije završetka letnjeg, katastrofalno odrađenog prelaznog roka.

Međutim, Rodžers objašnjava da je Drogba izvanredna opcija za naredna dva meseca, odnosno do oporavka Fabija Borinija od loma noge.

Borini bi u januaru trebalo da se vrati na teren.

Bonus video: