Di Mateo želi da Ešli Kol ostane

Kol je u Čelzi stigao ljeta 2006. godine. Situaciju između “plavaca” I Kola pomno prate Real Madrid, Pari Sen Žermen i Zenit
0 komentar(a)
Ešli Kol, Foto: Soccerwallpaper.mackafe.com
Ešli Kol, Foto: Soccerwallpaper.mackafe.com
Ažurirano: 28.10.2012. 09:51h

Menadžer Čelzija Roberto Di Mateo zamolio je vlasnika kluba Romana Abramoviča da uradi sve što je potrebno da bi Ešli Kol ostao i dalje na “Stemford bridžu”.

Iskusnom defanzivcu ugovor ističe u junu naredne godine, a razočaran je što mu je samo ponuđen novi jednogodišnji ugovor.

Mnogi evropski klubovi žele da iskoriste tu činjenicu i u januaru se dogovore sa engleskim reprezentativcem, kako bi na kraju sezone stigao u njihove redove kao slobodan igrač.

"Moja preporuka i želja je da on ostaje. Ešli je jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu i veliki adut za ovaj klub. On ima sve što je potrebno, ima kvalitet I iskustvo”, naglasio je Di Mateo.

Abramovič ima politiku da nudi samo ugovore sezonu za sezonu igračima koji imaju preko 30 godina, a Kol ima 31.

"Svaki slučaj je drugačiji. Morate da gledate na to individualno, u zavisnosti od njihove istorije i fizičkog stanja. Daću preporuku, ali, na kraju, Upravni odbor donosi odluku. Poenta svega je da bih ja volio da Ešli ostane I dalje član Čelzija. On je veliki fudbaler, igra kvalitetno svaku utakmicu, veoma je dobar u odbrani, napadu i pruža mnogo napadačkih opcija”, jasan je italijanski stručnjak.

Kol je u Čelzi stigao ljeta 2006. godine. Situaciju između “plavaca” i Kola pomno prate Real Madrid, Pari Sen Žermen i Zenit.

Bonus video: