Banović: I naša serija krenula je od Lovćena

Premijerni meč u prvoligaškom društvu odigrali smo na Cetinju, gdje smo osvojili prvu prvenstvenu trojku. Nema razloga da isto ne ponovimo i danas, kaže golman Čelika Zoran Banović
54 pregleda 0 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.10.2012. 07:11h

Sa neograničenom dozom samopouzdanja fudbaleri Čelika dočekuju Lovćen - izabranici Slavoljuba Bubanje spremni su za novi meč, koji je, kako kažu, u ovom trenutku najteži. Ipak, razumljivo je da se protivnik dočekuje sa dozom opreza, jer u finišu sezone neprijatno iskustvo moglo bi skupo da se plati. Posebno se to odnosi na ekipe koje pretenduju da jesenju trku okončaju na prvom mjestu.

- Sigurno da smo favoriti. Međutim, tu ulogu moramo opravdati na terenu. Lovćen zna da bude nezgodan protivnik, ali ako budemo na visini zadatka ispunićemo proklamovani cilj. Moramo se fokusirati na Cetinjane, jer su oni u ovom trenutku naš najteži protivnik. Premijerni meč u prvoligaškom društvu odigrali smo na Cetinju, gdje smo osvojili prvu prvenstvenu trojku. Nema razloga da isto ne ponovimo i danas. Najvažnije je da pristup bude kao na prethodnim mečevima, na kojima smo potvrdili da smo bolji od ostalih - rekao je Zoran Banović, golman Čelika.

Zbog kartona pravo nastupa na meču sa Lovćenom nema daroviti Darko Zorić.

Cetinjani su u seriji od tri poraza, a teren Čelika nije baš najpogodniji za “vađenje”,

- Izgubili smo tri puta zaredom, a uopšte nismo igrali loše. U mnogim utakmicama nedostajalo nam je sreće, često smo na volšeban način ostajali bez bodova. Nadam se da ćemo u Nikšiću ponoviti dobru igru i siguran sam da će nam se negdje vratiti to što smo izgubili u minulim kolima - kaže najbolji igrač Lovćena u dosadašnjem dijelu šampionata Milan Đurišić.

ČELIK - LOVĆEN

Nikšić - Stadion Čelika. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Nikola Radulović (Podgorica). Početak u 13.30 časova.

Čelik (4-4-2): Banović - Adrović, Vuković, Dubljević, Bulatović - Bulajić, Kolev, Simić, Kasapi - Račić, Ivanović.

Lovćen (4-2-3-1): Vujović - Mirković, Martinović, Vujović, Novović - Draganić, Hočko - Bogdanović, Radović, Đurišić - Perutović.

Bonus video: